vrijdag, oktober 26, 2007

OKNO

OKNO - http://okno.be

artist-run organisatie voor kunst en mediatechnologie in brussel


 

1) OKNO opent het seizoen 07/08 in een nieuwe ruimte


 

. OKNO stelt zich als doel interessante wendingen binnen de hedendaagse kunst en experimentele media voor een breed publiek naar buiten te brengen. Daarnaast ontwikkelt OKNO nieuwe methodes voor het creëren, tentoonstellen en verspreiden van mediakunst.

Kunst is een pars-pro-toto voor cultuur. OKNO beschouwt beide als maakbaar en in voortdurende verandering.

In een kleine maar flexibele ruimte, met ruim dakterras voor outdoor evenementen, biedt OKNO een gepaste habitat voor toekomstige projecten


 

2) netwerk-peformance: I'm sitting under an antenna

okno - zondag 28/10 van 15u tot 16u


 

Als onderdeel van het Radiophonic-festival en voor de opening van de nieuwe ruimte, presenteert OKNO de connected performance "I'm sitting under an antenna."

Vier Brusselse lokaties zijn verbonden via het (gratis en vrije) draadloze netwerk Reseau Citoyen. Ze vormen een klankketting van uitgewisselde audiostreams, en performen live een Brusselse soundscape op het ritme van het netwerk.

In OKNO (Molenbeek) onderzoekt Isjtar de groei, evolutie en het pulseren van virtuele steden, waarbij de klanken geïnfiltreerd worden door de andere schakels van de ketting.

In het 'Maison de la Creation' (Laken) improviseren Stephanie Laforce en Bruno Devuyst op resonerende objecten en electronica. Hun performance is enkel online te beluisteren.

In het oude RTT gebouw (l'écurie, Laken) houdt een groep musici 3 dagen lang, de klok rond, één enkele toon aan.Het resultaat van de geluidsketen wordt tijdens het Radiophonic festival (Brigittines, Brussel) live gemixt door Givan Bela en gepresenteerd door Ivan Markoff. Concept en productie: Olivier Meunier, Annemie Maes en David Kowalkowski.


 

http://okno.be

http://reseaucitoyen.be

http://www.ogeem.be

http://isjtar.org

http://ecurie.be

http://radiophonic.org

1 opmerking:

Anoniem zei

Thanks for sharing your thoughts about Professionele website laten maken. Regards