zondag, maart 01, 2009

QUA ART-QUA SCIENCE

Qua Art-Qua Science 2004-2008

Wij zijn geweldig trots dat onze wens om de uitgaven van onze bijeenkomsten te bundelen is gerealiseerd. Op deze manier is een prachtig inzicht gegeven in hetgeen wij als werkgroep met medewerking van kunstenaars en wetenschappers aan interessante tentoonstellingen en onderwerpen hebben gerealiseerd. In dit boek zijn alle uitgaven die bij de 13 door Qua Art-Qua Science georganiseerde projecten verschenen zijn gebundeld en gerangschikt naar de thema's: structuren, dé verhouding en dé waarneming.
In november jl. is het boek 'Qua Art-Qua Science 2004-2008' verschenen en aangeboden tijdens het senaatsdiner ter gelegenheid van het afscheid van de Rector Magnificus Henk Zijm (UT) en enthousiast ontvangen. Het boek wordt te koop aangeboden voor € 35,-- per stuk. Leden van Qua Art-Qua Science kunnen het boek aanschaffen voor de gereduceerde prijs van € 25,--.
U kunt hierover contact opnemen met de secretaris van de werkgroep,

Anky Stapel (038-4225030 / astapel@kco.nl.)

De uitgave van dit boek betekent natuurlijk niet het einde van Qua Art-Qua Science, integendeel, de werkgroep is druk doende de komende vier jaar opnieuw een invulling te geven en is daartoe is uitgebreid met twee nieuwe enthousiaste leden, Ruben Sinkeldam namens de Saxion Hogescholen en Lars Weber, student.
Mocht u als deelnemer aan onze projecten mee willen denken of ideeën hebben, schroom dan niet ons daarvan via het secretariaat op de hoogte te stellen.

Nieuwe trimester

Het onderwerp voor het nieuwe trimester is: 'Visualisatie'.
Dit trimester wordt geopend op zondag 22 maart a.s. om 16.00 uur in de ons vertrouwde ruimte van de Faculty Club.
De kunstenaar die voor dit project is aangetrokken is Peter van den Akker, met schilderijen, gemengde techniek, gouaches, zeefdrukken en sculpturen (www.petervandenakker.nl).
De wetenschappers Maarten IJzerman en Jaap Buurke (Universiteit Twente en Roessingh Research and Development) zijn bij het onderwerp betrokken.
Jaap Buurke houdt op 22 maart een lezing.
Er wordt dan ook een verrassend concert gegeven door het KaasKwartet met een repertoire van jazz tot rock (www.myspace.com/kaaskwartet).
Natuurlijk verschijnt er weer een publicatie.
De gebruikelijke tussenbijeenkomsten zullen worden gehouden op maandag 20 april (met een lezing van Maarten IJzerman) en maandag 25 mei 2009 in de Blomzaal van de Faculty Club.

Tentoonstelling

Zaterdag 11 april om 17.00 uur wordt de tentoonstelling van Peter van den Akker bij galerie Beeld & Aambeeld in de Walstraat in Enschede geopend door Dave Blank.
In dit seizoen werken we aan een zogenaamde dakpanconstructie, dat wil zeggen dat we de tentoonstellingen in de Faculty Club uitbreiden met een tentoonstelling van de zelfde kunstenaars op een andere locatie in de stad.

De tentoonstelling met werk van Billy Foley blijft nog tot 20 maart in de Faculty Club en wordt in de dakpanconstructie nog ondergebracht op een andere locatie in de stad. Nadere informatie hierover volgt.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Bent u nog geen lid van Qua Art-Qua Science, dan bestaat daartoe nog de mogelijkheid.

Geef u op bij Anky Stapel: 038-4225030 / astapel@kco.nl.

Geen opmerkingen: