dinsdag, december 02, 2008

Kunst & Filosofie van het Kijken, het werk van Billy Foley

De Stichting Qua Art-Qua Science nodigt u graag uit voor een bijeenkomst in de reeks Dé Waarneming op maandag 15 december 2008 om 19.30 uur in de Faculty Club van de Universiteit Twente.

Mieke Boon zal spreken over Kunst & Filosofie van het Kijken Het werk van Billy Foley.

Kun je leren kijken? Kun je het werk van Billy Foley gaan waarderen ook als het je niet direct aanspreekt? Hoe kijk je naar zulke schilderijen? Vragen waar Mieke Boon deze avond op zal ingaan.

Mieke Boon is ingenieur en wetenschapsfilosoof. Zij is als universitair docent werkzaam bij de vakgroep Wijsbegeerte aan de Universiteit Twente. Een belangrijk thema in haar VIDI onderzoek Wetenschapsfilosofie van de
Technische Wetenschappen is hoe beelden over wetenschap, gevormd in de traditie, een rol spelen in hoe we kijken en hoe we kennis ontwikkelen. Deze inzichten over ons kijken maakte zij toegankelijk voor een groter publiek in een serie over Kunst en Filosofie van het Kijken samen met journalist Peter Henk Steenhuis voor het dagblad Trouw.

Deze serie van 27 artikelen verscheen in de afgelopen 4 jaar en zal binnenkort – verbeterd en uitgebreid – in boekvorm verschijnen bij Lemniscaat.

Na afloop is er gelegenheid met elkaar in discussie te gaan.
De tentoonstelling in het restaurant van de Faculty Club met werk van Billy Foley is nog te zien tot en met januari 2009.
De bezoekers van deze bijeenkomst ontvangen het hierbij verschenen boekje gratis.

Inmiddels is ook de gebundelde uitgave van de tot nu toe verschenen 13 boekjes in de Qua Art-Qua Science reeks verschenen.
Dit boek is te koop voor € 35,--.

Bent u nog geen lid van Qua Art-Qua Science, dan bestaat daartoe nog de mogelijkheid. Geef u op bij Anky Stapel: 038-4225030 / astapel@kco.nl.

Geen opmerkingen: