woensdag, december 03, 2008

IEF SPINCEMAILLE

Everything is art now, except you. You are only watching.
VR 12.12.08 T/M ZO 25.01.09 in De Balie Amsterdam
OPENING EXPOSITIE: DO 11.12.08 OM 17H00 – TOEGANG GRATIS

Op je eentje in een geïsoleerde kamer zitten, en plots merken dat de hele wereld meekijkt. Op een ladder kruipen en in een vreemde ruimte terechtkomen. Je vinger (en ander toebehoren) in een bak water onderdompelen en op een tv-scherm zien hoe hij als een enorm object plots oprijst uit een zee. Je hoofd te rusten leggen op een kussen en zien/voelen hoe je gezicht vervaagt. En dit allemaal in het halve duister.

Everything is art now, except you. You are only watching. is een parcours van zes installaties en videosculpturen van beeldend kunstenaar Ief Spincemaille (1976). Als toeschouwer word je uitgenodigd dit parcours te verkennen en bepaalde handelingen uit te voeren. Alsof je als een acteur tussen de resterende decorstukken van een afgelopen voorstelling dwaalt, op zoek naar elementen en fragmenten die een beeld kunnen geven van een volledig verhaal.

Met een combinatie van huis-en-tuin materiaal en hoogstaande technologie creëert Spincemaille een fascinerende hybride werkelijkheid. Zijn installaties en videosculpturen zijn vreemde plaatsen op de flinterdunne grens tussen film en werkelijkheid, media en realiteit. Everything is art now, except you. You are only watching. gaat over deze grenszone, over een onbestaand midden waar fictie werkelijk wordt en het werkelijke wordt gemediatiseerd.

WORKSHOP SPINCEMAILLE
Spincemaille richt in de Brakke Grond tevens een aparte ruimte in om workshops te geven aan studenten van de Media & Design Academie Genk, België (www.experiency.be) en Amsterdamse kunststudenten. Uitgangspunt hiervoor zijn de videosculpturen die hij realiseerde voor de voorstelling Wolfskers van Guy Cassiers/Toneelhuis Antwerpen, die o.a. te zien was op het festival d'Avignon. De Media & Design Academie Genk creëert dit jaar een studieopdracht rond het werk van Spincemaille.

OPENINGSTIJDEN:
MAANDAG..................................................13h00 – 18h00
DINSDAG T/M VRIJDAG .............................10h00 – 20h30
ZATERDAG ................................................13h00 – 20h30
ZONDAG.....................................................13h00 – 17h00

GESLOTEN OP EERSTE KERSTDAG EN NIEUWJAARSDAG
TIJDENS DE KERSTVAKANTIE GELDEN DE ZONDAGSE OPENINGSTIJDEN (13h00 – 17h00)
TOEGANG GRATIS

WWW.IEFSPINCEMAILLE.COM
WWW.OTTILIAPRIBILLAGALLERY.COM

Geen opmerkingen: