maandag, december 01, 2008

Deadline aanmelden Dutch Shorts 2009: 5 december

Voorafgaand aan het International Film Festival Rotterdam 2009, wordt de achtste editie van het jaarboek The Dutch Shorts gepresenteerd. Deze tweetalige publicatie (Engels en Frans) in full color is een belangrijk naslagwerk van de Nederlandse korte fictiefilm, korte documentaire én de korte animatiefilm. The Dutch Shorts wordt verspreid op internationale filmfestivals en film- en televisiebeurzen onder festivalprogrammeurs, distributeurs, inkopers voor televisie en de (inter)nationale filmpers.

Voor de achtste keer bundelen Holland Film, de Filmbank, House of Shorts, Nederlands Film Festival, Holland Animation Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film hun krachten tot één uiting over de Nederlandse korte film met een breed, internationaal verspreidingsgebied. De productie is ook nu weer in handen van het Holland Animation Film Festival.

In The Dutch Shorts wordt per filmtitel een korte tekst geplaatst over de film en de belangrijkste credits, beeldmateriaal en natuurlijk het contact voor sales. Dit vormt een helder overzicht van de Nederlandse korte films die gerealiseerd zijn in 2008 of tijdens het International Film Festival Rotterdam 2009 in première gaan. Kortom, films die gereed zijn voor festivaldistributie en internationale verkoop. Aan opname in het jaarboek zijn geen kosten verbonden.

Wat is voor de presentaties in the Dutch Shorts nodig?
 
Is je film op het Nederlands Film Festival 2008 of Holland Animation Film Festival 2008 vertoond en ga je akkoord dat we de gegevens uit deze catalogi gebruiken bevestig dat dan even met een mailtje. Je hoeft dan niet het gehele formulier in te vullen. Wél hebben we dan nog de sales of contact gegevens nodig.

Het materiaal dient te worden opgestuurd naar het Holland Animation Film Festival.
Digitaal aanleveren van tekst en full color beeldmateriaal heeft de voorkeur: ds@haff.nl.
Het formulier is digitaal te vinden op www.haff.nl.

In verband met de productie moeten de ingevulde formulieren en het beeldmateriaal uiterlijk
vrijdag 5 december 2008 binnen zijn.

Voorwaarden om in The Dutch Shorts 2009 te kunnen worden opgenomen moet de film:
• In 2008 zijn afgerond of tijdens het IFFR 2009 in première gaan;
• Niet langer zijn dan 25 minuten;
• Géén studentenfilm zijn, tenzij de film een internationale sales agent heeft;
• Géén televisiefilm, of -serie zijn;
• Géén opdrachtfilm zijn.

Een film wordt slechts éénmaal in het boek opgenomen en niet meer als de film nog in productie is.
Als de film niet aan deze voorwaarden voldoet wordt deze niet in het jaarboek opgenomen.

Voor de individuele presentaties is nodig:
• Synopsis en credits van de film(s) volgens bijgevoegd formulier. Per formulier één film invullen, maak s.v.p. zoveel kopieën als nodig. In verband met de beschikbare ruimte in het boekje is een selectie gemaakt van belangrijke credits. Mochten er credits ontbreken die speciaal voor een film van bijzonder belang zijn, kan beperkt worden afgeweken van de selectie. (Indien mogelijk ontvangen wij van de synopsis naast de Nederlandse versie ook graag een Engelstalige of Franse versie);
• Foto's van de film(s), op de achterkant voorzien van de titel. Specificaties voor aanleveren van digitaal beeldmateriaal staan hieronder.

Specificaties van digitaal beeldmateriaal:
• 300 dpi
• 15 x 20 cm (H x B)
• jpeg
• in kleur
• graag filmtitel opnemen in bestandsnaam

De formulieren en het beeldmateriaal moeten uiterlijk vrijdag 5 december 2008 binnen zijn:

Holland Animation Film Festival
o.v.v. The Dutch Shorts
Hoogt 4
3512 GW Utrecht
T:  030 2331733 
E: ds@haff.nl

Geen opmerkingen: