dinsdag, december 30, 2008

Impakt Online presenteert: “It’s About Time”

De online tentoonstelling "It's About Time" is te zien op http://impakt.nl/online.

Impakt Online exposeert kunstprojecten die gemaakt zijn voor het Web. Kunstenaars worden uitgenodigd om nieuw werk te maken en krijgen ondersteuning bij de uitvoering daarvan.

Voor het programma "It's About Time" heeft Impakt Online kunstenaars uitgenodigd projecten te ontwikkelen die reflecteren op nieuwe noties van tijd op internet. Hoe lang is iets 'nieuw' online? Hoe lang blijft informatie vers? Hoe groeien trends eigenlijk op internet? En hoe snel nemen ze ook weer af? En wat doet al die Web-activiteit met ons gevoel voor tijd? Het programma van It's About Time is samengesteld door curator Sabine Niederer en bestaat uit twee nieuwe kunstwerken.

"A Tag's Life", door George Holsheimer, Mirjam ter Linden, Daan Odijk, Patri Sadiqah, en Raoul Siepers.
Het project "A Tag's Life", dat speciaal voor dit programma is ontwikkeld, maakt die levensloop van tags zichtbaar, met een visualisatie van de opkomst en ondergang van tags op het fotosharing platform Flickr.

"World At Work", door Theo Deutinger.
Theo Deutinger zoomde uit en ontwikkelde voor Impakt Online "World At Work", een nieuwe wereldklok die de wereldwijde 9 tot 5 economie in real-time weergeeft. Deze klok laat  op ieder tijdstip zien waar er in de wereld wordt gewerkt, waar het vrije tijd is, waar er wordt geslapen, en waar onze naburige planeten zich op dat moment bevinden.

We wijzen u graag tevens op huidige ontwikkelingen rondom eerdere Impakt Online projecten die nog steeds ook te bezoeken zijn op de onze website. Met de voor Impakt Online ontwikkelde "Misspelling Generator" heeft Linda Hilfling onlangs de 'Best Young Designer 2008' Award gewonnen tijdens de International Design Biennale 2008 in St- Étienne. Dit werk is momenteel samen met een ander Impakt Online project, "Time Based Text" van Jaromil en JoDi, te bezichtigen in de tentoonstelling "Speaking Out Loud" in het Nederlands Instituut voor Mediakunst.

Voor meer informatie zie: http://impakt.nl/online.

Geen opmerkingen: