donderdag, september 09, 2010

Holland Animation Film Festival masterclass Animation Concept Cooker

Inschrijving van start! 

Deadline 30 september 2010


14e Holland Animation Film Festival
3 t/m 7 november 2010 in Utrecht
Filmtheater ‘t Hoogt, bioscoop City/Movies, Theater Kikker 


Holland Animation Film Festival organiseert een gloednieuwe masterclass: Animation Concept Cooker. Deze masterclass richt zich specifiek op conceptontwikkeling voor korte animatiefilms. Animation Concept Cooker is een creatieve snelkookpan waarin ideeën onder deskundige begeleiding uitgewerkt worden tot concepten.


In oktober en november ontwikkelen acht deelnemers maximaal 24 nieuwe concepten voor animatiefilms onder begeleiding van succesvolle en bekende animatiefilmprofessionals. Iedere deelnemer brengt twee of drie originele, unieke ideeën voor korte animatiefilms in en werkt deze in een paar weken uit in even zoveel concepten. 


Animation Concept Cooker bestaat uit vier intensieve dagen: 10, 18, 25 oktober en 1 november in Amsterdam. Er komen uitdagende vragen aan bod: wat staat er precies in een goed concept? En wat maakt het ene concept beter dan het andere? Er is veel aandacht voor het bespreken van de concepten onder begeleiding van ervaren en internationaal bekende animatiefilmmakers en conceptuele denkers.
De ontwikkelde concepten worden uiteindelijk gepresenteerd in een pitch aan Nederlandse animatieproducenten op het Holland Animation Film Festival op zaterdag 6 november in Utrecht. Een goede pitch kan leiden tot het ontwikkelen van een scenario en storyboard eventueel ondersteund met een ontwikkelingsubsidie van het Nederlands Fonds voor de Film.


Inschrijven?
Klik hier>>
Deadline inschrijving: 30 september 2010
Er is ruimte voor 8 deelnemers, dus wees er snel bij!
De eigen bijdrage van deelnemers bedraagt € 310,- (exclusief BTW, inclusief lunch).


Meer informatie over Animation Concept Cooker vind je hier>>  

Geen opmerkingen: