donderdag, april 17, 2008

MEDIACLUB DAG OPEN SOURCE

Datum:

24 april 2008 van 13:30 tot 22:00

Op 24 april 2008 organiseert de stichting Medialab Enschede de Mediaclub dag waarbij het thema 'Open Source' centraal staat.

De stichting Medialab Enschede is een culturele instelling die zich bezig houdt met innovatie binnen de mediakunst en de creatieve economie. De Mediaclub dag wordt georganiseerd in opdracht van het platform Creatieve Bedrijvigheid Twente.

Open source beschrijft de praktijk die bij de ontwikkeling van producten of diensten vrije toegang geeft tot de bronmaterialen van het eindproduct. Vaak is open source een eenvoudige uitdrukking voor een systeem dat voor iedereen vrij beschikbaar is om te gebruiken en/of om een bijdrage aan te leveren. Het open source concept wordt gebruikt om open software te beschrijven, ontwikkelen, distribueren en weer door te ontwikkelen. Het is ook van toepassing op ontwikkelingsmodellen en technieken die o.a. binnen de overheid, creatieve economie en onderwijs worden toegepast. Open source dankt zijn huidige populariteit aan het toenemende gebruik van internet, de diversiteit aan productiemodellen, de verscheidenheid aan communicatiemiddelen en de opkomst van interactieve gemeenschappen.

Tijdens de Mediaclub dag vinden presentaties en workshops plaats waarin het gebruik van open source centraal staat. Daarnaast vindt een paneldiscussie plaats waarbij vertegenwoordigers van diverse instellingen, instituten en bedrijven hun visie op het thema open source geven. De onderwerpen die hierbij aan de orde komen zijn het culturele, economische en maatschappelijke belang van open source en de functie van open source binnen de creatieve economie. Verder is er uiteraard ruimte voor creatieve en informele ontmoeting.

De Mediaclub dag is bestemd voor directie, beleidsmakers en medewerkers van creatieve bedrijven, onderwijs- , publieke- en culturele instellingen en andere geïnteresseerden.

Aanmelden voor de Mediaclub dag is mogelijk via het
aanmeldformulier. Het is tevens mogelijk een afzonderlijk programmaonderdeel bij te wonen. Deelname aan de Mediaclub dag is kosteloos.


PROGRAMMA MEDIACLUB DAG

{DOWNLOAD HIER HET VOLLEDIGE PROGRAMMA}


Voertaal dagprogramma: Nederlands
Voertaal avondprogramma: Engels

{De Launch}

13.30 Ontvangst en ontmoeting

14.00 - 14.15 Welkomstwoord en inleiding programma door Wilja Jurg (Medialab Enschede)

14.15 - 14.30 Inleiding op het thema Open source door Carlos Silva dos Santos (Syntens)

14.30 - 15.15 Deskundigenpanel met discussie onder leiding van moderator Petran Kockelkoren (Universiteit Twente / ArtEZ/AKI). Panelleden: Carlos Silva dos Santos (Syntens), Henk de Poot (Telematica Instituut), Jo Lahaye (Holland Open) en Jan Stroet (Saxion Hogescholen)

15.15 - 15.45 Pauze en creatieve ontmoeting, tevens instapmoment voor deelnemers die alleen de workshops willen volgen

16.00 Vertrek naar workshops locaties

{Workshops}

16.00 - 17.30 Workshops:
A. Uw business en open source (i.s.m. Syntens)
B. Participatie en open source (i.s.m. T-XChange)
C. Webdesign en open source (i.s.m. ArtEZ/AKI)
D. Open science (i.s.m. expositie Lumasophia van Domnitch & Gelfand)

{Tetem II}

17.15 - 17.45 Ontvangst met borrel deelnemers Holland Open

17.45 Presentaties uitkomsten workshops

18.00 - 18.30 Parallel programma: Expertmeeting TWOSS (Wytze Koopal en Ruud Steltenpool)

18.15 – 20:00 Lopend tappas buffet, tevens instapmoment voor deelnemers die alleen het avondprogramma willen volgen

20:00-22:00 Lezing kunstenaarsduo Domnitch & Gelfand 'Dialoog tussen kunst en wetenschap' (open voor extern publiek) en bezoek expositie Lumasophia

Geen opmerkingen: