zondag, maart 16, 2008

Een multimediaal proefstation

Media Art Friesland bij Belgische Centrum voor Beeldexpressie in 'Lab..'


 

Wanneer: Zaterdag 15 maart 2008, van 14.00 ? 02.00 uur

Waar: Recyclart, Station Brussel-Kapellekerk, Ursulinenstraat 25, 1000 Brussel


 

Het Centrum voor Beeldexpressie, Recyclart, BAM, Bastart en Media Art Friesland presenteren op 15 maart 2008 het ééndagsfestival 'Lab. Een multimediaal proefstation'. We creëren een heus ?media- laboratorium? in de Recyclart waar iedereen kan proeven van wat er allemaal beweegt op het gebied van nieuwe media. Multimedia bestaat immers onder vele noemers en in vele vormen (grafische vormgeving, 3D, gaming, design, cross-overs, ...).


 

'Lab' wordt een spannende mix van workshops, expo, VJ-ing en 'pecha kucha'. Kortom, een multimediaal proefstation!


 

In de expo bieden we multimediatalent (o.a. Kurt D?Haeseleer, Walter Verdin, Jasper Rigole, Experimenteel Atelier Gent,...) een platform om werk te tonen aan het publiek. Er zijn doorlopend performances, workshops, demo's en er is een gaming corner. De lounge dient als chill-out zone en als locatie voor een debat met professionelen uit de wereld van de gaming zoals Gust De Meyer, Menso Heus en als moderator Nicky Aerts. In de pecha kucha komt het publiek zelf in actie. Het is een soort ?Speakers Corner? waar elke spreker exact

6 min en 40 sec de tijd krijgt om zichzelf en zijn werk voor te stellen aan het publiek. Als de tijd om is, luidt de gong en moet men plaats ruimen voor de volgende spreker. Vitalski leidt dit alles in goede banen. Om 22 u. wordt 'Lab' spetterend afgesloten met een audiovisueel concert i.s.m. Visual Kitchen en Ruthless Browne Orchestra met dj's en vj's!


 

We sluiten Lab helemaal af op zondag 16 maart 2008 met Arena, een trefmoment en discussieforum voor alle deelnemers. Hier willen we het publiek van Lab de kans bieden om eigen werk aan elkaar voor te stellen. Een professionele jury (Eva Wittocx, Christophe De Jaeger en Katrien Vermeire) zal de werken van de deelnemers bekijken en constructieve feedback geven.


 

Check out: www.myspace.com/_lab


 


 

Lab. Een multimediaal proefstation.

LAB is een organisatie van het Centrum voor Beeldexpressie, in samenwerking met Recyclart, BAM (Instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst), Bastart en Media Art Friesland en met steun van de Vlaamse Overheid.


 

Pers, hoogwaardig beeldmateriaal: Joke Embrechts, com@beeldexpressie.be, telefoon: 0032 3 821 10 29. Het gedetailleerde programma vindt u als bijlage. Graag een seintje bij publicatie.


 

Projectcoördinatie: Els Van Camp & Ilke Christiaens, project@beeldexpressie.be, telefoon: 0032 3 821 10 20


 

Centrum voor Beeldexpressie: www.beeldexpressie.be Recyclart, www.recyclart.be

Bastart: www.bastart.be

Media Art Friesland: www.mediaartfriesland.nl

Geen opmerkingen: