zondag, januari 06, 2008

HELLO ROOMBEEK 2008

NIEUWJAARSBORREL EN MEDIALAB AVOND

 
Stichting MEDIALAB ENSCHEDE nodigt u uit voor de Nieuwjaarsborrel op 10 januari 2008. Met deze avond bevestigt Medialab Enschede de binding tussen mediakunst en de bruisende wijk Roombeek. De avond vindt plaats in het nieuwe pand van AXIS Mediaontwerpers, een creatief communicatie ontwerpbureau dat onder andere actief is op het gebied van mediatoepassingen, vormgeving, communicatie en evenementen.
Tegenover AXIS wordt op het oude Grolsch gebouw een projectie van de videofilm 'Hello Roombeek' gepresenteerd als onderdeel van het internationale project 'Here as the Center of the World' van het Dutch Art Institute. Via video en performance is de Lasonderbleek gedurende 24 uur geobserveerd met het doel de poëzie van de wijk Roombeek vast te leggen. Het resultaat is de continue beweging van de natuur en de mens in licht en donker. Het project resulteerde in een 24-minuten durende videofilm 'Hello Roombeek 25.06.07 12:00h - 26.06.07 12:00h' die op 10 januari 2008 als gebaar teruggegeven wordt aan Roombeek.
Daarnaast wordt aandacht besteed aan het thema 'Vakman- en kunstenaarschap'. Raakvlakken en grensgebieden tussen vakmensen actief op het gebied van (nieuwe) media en mediakunstenaars komen hierbij aan bod. Sprekers uit beide gebieden geven hun visie op het thema.  

Donderdag 10 januari 2008 Vakman- en kunstenaarschap

Aanvang avond 20:00 (zaal open 19:30)

Locatie AXIS Roomweg 63 | 7523 BL Enschede 

Sprekers: Machteld Aardse & Maciek Duchowski (Dutch Art Institute, project 'Here as the Centre of the World') en René Reitzema (AXIS Accountmanager video en interactieve media en events)

U bent van harte uitgenodigd om de Medialab avond bij te wonen. Meer informatie is te vinden op www.medialabenschede.nl. Reserveren is gewenst via ella@medialabenschede.nl. U bent dan verzekerd van een toegangsbewijs.

Geen opmerkingen: