donderdag, september 13, 2007

Robodock Festival 2007

De heftrucks rijden verwoed in het rond, het oude staal en ijzer worden gerecycled tot kunstwerken en de eerste vuurexperimenten worden uitgetest. Met 500 ton aan staalrecycling heeft Robodock nogmaals records verbroken.


 

Nog een week en dan is de grote opening om het 10-jarig bestaan van Robodock memorabel in te luiden. Of in te knallen, beter gezegd... Op woensdag 19 september om 19.00 uur bijten het Duitse sprookjesachtige Antagon en de heftige Amerikaanse Flaming Lotus Girls het spits af. Het vuurorgel Large Hot Pipe Organ voert met zijn tien meter lange orgelpijpen het openingsconcert uit gecomponeerd door Merlijn Twaalfhoven. De oevers van het IJ zal op haar grondvesten trillen!


 

Het complete programma is bekend. Houd de website in de gaten voor de laatste updates. Deze Robodock-editie wordt spectaculairder dan ooit en dat zeggen we niet zomaar. De grote klapper wordt het legendarische Survival Research Labs. Dit vermaarde kunstenaarscollectief uit San Francisco is inmiddels in Amsterdam gearriveerd en bouwt aan de spectaculaire show voor zaterdag 22 september. De show wordt een zeldzame gebeurtenis die maar één keer kan plaatsvinden, omdat tijdens de show alles letterlijk aan gort (en in vlammen op-)gaat.


 

Speciaal voor deze 10-jarige editie brengt Robodock de beste technologie groepen bij elkaar, Lieven Slabbinck, Mutoid Waste Company en ook het Franse La Machine zal acte de présence geven.


 

Ook de muziekprogrammering liegt er niet om. De Nederlandse crème de la crème van opkomend talent op gebied van wereldmuziek tot electro staat op Robodock. In het rijtje staan onder anderen Matik, Lilian Hak, Bong-Ra, Legoweltt, Ella Bandita, Perestroika Soundsystem, Wannabe A Star en Dans Le Rock.

In de Bumperstage hebben underground feestorganisaties zoals Rednose Distrikt, Eat Concrete en Subbacultcha het voor het zeggen. Iedere avond staat daar een eigen programmering met pakkende dj's.


 

Robodock 2007 wordt weer een bizarre mix van rauwe kunst, grootse vuurshows, meeslepend theater en vuige electro. Een speeltuin voor grote kinderen met geavanceerde robotica, interactieve installaties en vuur, een hoop vuur...


 

We hopen jullie allen op de NDSM te zien!


 

Met hartelijke groet,


 

Los Roboderos


 

Stichting ADeM / Robodock Festival Postbus 58364 1040 HJ

Amsterdam

office@robodock.org <mailto://office@robodock.org> www.robodock.org

<http://robodock.org> robodockamsterdam.hyves.nl

<http://robodockamsterdam.hyves.nl>

Geen opmerkingen: