zondag, september 11, 2011

Holland Animation Film Festival 2012


Het HAFF slaat dit jaar de herfst over en verhuist naar voorjaar 2012, maar dankzij het Nederlands Film Festival hoeven animatieliefhebbers niets te missen. Een uitgebreid programma in samenwerking met het HAFF toont de laatste stand van zaken, maar ook de kwalitatief hoge output van Nederlandse en Belgische prijswinnende studenten van de afgelopen twintig jaar. Verder aandacht voor de spannende en vernieuwende toepassing van animatiefilm op internet in samenwerking met het online Stash Magazine. En een retrospectief van de inmiddels negentigjarige Deens/Nederlandse grootmeester Børge Ring en een debat, in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Animatiefilm. 

Kom ook naar VJ op de Dom Motomichi Nakamura Live Video Mixing Performance, vrijdag 23 september Domplein, vrij toegankelijk. Beeldend kunstenaar/animatiefilmmaker Motomichi Nakamura (Japan/Ecuador) geeft zijn visie op gemoedsrust in het alledaagse leven in een intense live video performance. In samenwerking met de Vrede van Utrecht.

Voorafgaand aan VJ op de Dom geeft Paul Ward (VK, docent Arts University College Bournemouth) een lezing, getiteld Dark Intervals, Mechanics and Magic: Animated Movement as the Illusion of Life. Dr. Paul Ward is de eerste CfH-HAFF Festival Fellow, een samenwerking met het Centre for the Humanities en het Department of Media & Culture Studies van de Universiteit Utrecht. Inschrijving via cfh@uu.nl.

Het Nederlands Film Festival is van 21-30 september 2011. Het programma staat online bij het NFF en de kaartverkoop is gestart. 

Voor meer informatie, www.haff.nl en www.filmfestival.nl.

Geen opmerkingen: