maandag, september 21, 2009

VAN BAKSTEEN TOT DUURZAAM DESIGN

Breed scala aan design tijdens Dutch Design Week

Van 17 t/m 25 oktober 2009 vormt Dutch Design Week (DDW) voor de achtste keer het podium voor jonge en gevestigde designers. DDW is uitgegroeid tot het grootste designevenement van Nederland. Met 60 locaties, 263 evenementen en in 2008 zo'n 80.000 bezoekers, is Eindhoven voor een week een jungle aan design activiteiten. Om de bezoeker op weg te helpen kun je via www.ddw.nl je favoriete route uitstippelen.


 

Met een nominatie voor 'World Design Capital 2012' in het achterhoofd, zet Dutch Design Week een breed scala aan design neer. Meer dan 1500 vormgevers uit binnen- en buitenland laten hun werk zien op het gebied van industrieel ontwerp, concept design, grafisch ontwerp, textiel & mode, ruimtelijk ontwerp, fooddesign en designmanagement & trends. Van proces tot product en van industrieel ontwerp tot conceptueel ontwerp. Tijdens Dutch Design Week wordt een duurzame verbinding gelegd tussen publiek, bedrijven en ontwerpers door het uitwisselen van kennis en informatie. Deelnemers zijn zowel gevestigde bureaus, high-profile ontwerpers, talentvolle nieuwkomers en net afgestudeerde designers.

Wat is er te doen en te zien?



 

Tijdens dit negendaags evenement zijn er talloze lezingen, workshops, openingen, productlanceringen, seminars en exposities, zoals Graduation Galleries van Design Academy Eindhoven en de uitreiking van Dutch Design Awards. Naast grote tentoonstellingen in het Klokgebouw, Designhuis of de TU/e is er ruimte voor nieuw talent zoals Kiki & Joost en collectieve initiatieven zoals 'Dutch Invertuals' bij EDHV , 'Anoniem' design in Bergeijk en het Atelierdorp in Strijp-X.


 

Strijp-S

Het Strijp- S terrein is het creatieve hart van Eindhoven. Zowel jong talent als gevestigde namen tonen hier hun werk. De presentaties in het Klokgebouw mag je niet missen. Naast exposities, zijn hier lezingen, workshops en seminars te bezoeken. Verder is de expositie 'Glass is More' te zien in de Machinekamer, zit het ontwerperscollectief Atelierdorp in Strijp-X, en kun je een kijkje nemen in het atelier van de ontwerpers Kiki & Joost.


 

'Brick' van EKWC

De expositie 'Ceramics & Architecture' laat zien hoe spannend keramiek in architectuur kan zijn. In het onderdeel Brick staat de keramische huid van het gebouw centraal. De deelnemers hebben zich laten inspireren door het meest vanzelfsprekende bouwmateriaal wat ons land kent: de baksteen. Combined Residencies is gericht op een kruisbestuiving: van kunstenaars die een architectonisch project afleverden, tot architecten die zich aan de beeldende kunst hebben gewaagd. Wat deze ruim 60 architecten, kunstenaars en ontwerpers de afgelopen jaren hebben ontwikkeld, kun je zien op twee locaties. Organisatie: .ekwc Locaties: Klokgebouw en de faculteit Bouwkunde van de TU/e.


 

Bovenstaande is een tipje van de sluier, ga naar http://www.ddw.nl voor een volledig overzicht.


 

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo , zeer mooi forum !!!!!! [url=http://google.com]:)[/url]
b