donderdag, september 17, 2009

HYLOZOIC SOIL

Datum:

26 september t/m 8 november 2009

Kunstenaar:     

Philip Beesley, Waterloo Architecture

Locatie:

Medialab Enschede Tetem 2

Opening:

zaterdag 26 september 2009 van 14.00 - 17.00 uur

Het is eindelijk zover, de meest intensieve en veelbesproken installatie van Medialab Enschede is vanaf 26 september klaar om gezien en ervaren te worden. De installatie Hylozoic Soil van de Canadese kunstenaar en architect Philip Beesley is hiermee voor het eerst te zien in Nederland, na eerdere succesvolle presentaties in Londen, Madrid en in verschillende Canadese en Noord-Amerikaanse steden.

Hylozoic Soil sleept de bezoeker mee in een betoverde omgeving bestaande uit honderden duizenden op maat gemaakte componenten van transparate acrylstaafjes, microprocessoren en sensoren. Deze 'immersive sculpture environment' is een interactieve sculptuur die letterlijk pulseert, beweegt en de bezoekers met zachte tentakels probeert aan te raken. Hylozoic Soil is dan ook geïnspireerd door de natuurlijke bewegingen van koraalriffen die door Beesley in dit levend en adembenemend systeem zijn verwerkt. Deze expositie is tevens onderdeel van het GrensWerk festival (25 september t/m 11 oktober 2009). Tijdens het festival vinden iedere zondag geluidskunst performances plaats van kunstenaars die op een bijzondere manier reageren op Hylozoic Soil.

U bent van harte welkom om de officiële opening van Hylozoic Soil bij te wonen op zaterdag 26 september van 14.00 - 17.00 uur met muzikale intermezzo's van alt/mezzosopraan Astrid Krause, bariton Daniël Hermán Mostert en pianiste Sofia Vasheruk.

Openingstijden: vrijdag t/m zondag 13.00 - 18.00 uur
Tijdens het GrensWerk festival is de expositie dagelijks van 13.00 - 18.00 uur geopend voor publiek. Toegang: gratis

Geen opmerkingen: