woensdag, april 01, 2009

Geert Mul, Echolocation

Tentoonstelling Roosendaal 21, Enschede

De Nederlandse mediakunstenaar Geert Mul (Rotterdam, 1965) heeft speciaal voor 21rozendaal een nieuw kunstwerk ontwikkeld. Echolocation gaat in op de hedendaagse geschiedenis van Roombeek, de wijk waar 21rozendaal gelegen is. Voor deze installatie hebben EnschedeĆ«rs foto´s uit hun archieven of kiekjes uit hun familiealbums opgedoken. Geert Mul heeft deze beelden verwerkt in gelaagde projecties die vloeren, wanden en plafonds beslaan. De bezoeker die door de installatie wandelt zet de foto´s in beweging en roept daarmee het recente verleden van Roombeek op. Een bijzondere ervaring!

Naast Echolocation is een aantal recente werken van Geert Mul opgenomen in de tentoonstelling. Deze installaties, sculpturen en projecties spelen eveneens in op beelden en beeldverzamelingen en het kijken en interpreteren.

Te zien nog tot en met zondag 3 mei. lezing zaterdag 4 april 15.00 uur Annet Dekker Plaatjesmoe of beeldhonger?! Annet Dekker geeft inzicht in het ontstaan van de huidige plaatjesmaatschappij, in de veranderde betekenis van beeld, in beeldanalyse en in de technologische mogelijkheden voor de productie en verspreiding van beeld.

Annet Dekker is programmamanager bij Virtueel Platform, Amsterdam. Daarvoor was zij curator bij het Nederlands Instituut voor Mediakunst Montevideo, Amsterdam.

Fijn als u reserveert voor de lezing op info@21rozendaal.nl. De lezing is gratis.
openingstijden donderdag t/m zondag: 11.00-17.00 uur, ma, di, wo: op afspraak
bezoekadres Het Rozendaal 21, Enschede www.21rozendaal.nl
21rozendaal maakt deel uit van concordia kunst & cultuur

Geen opmerkingen: