vrijdag, februari 22, 2008

Op de grens tussen licht en donker

Multimediavesper in de veertigdagentijd
Grote of Lebuïnuskerk Deventer, Kleine Poot 7

zaterdag 8 maart 2008, 19.00 en 20.30 uur 
zondag 9 maart 2008, 19.00 en 20.30 uur

8 en 9 maart spelen kunstenaars uit verschillende disciplines in op het getij van licht en duisternis. Dynamiek tussen muziek, theater, dans en videokunst in een indrukwekkende kerkruimte. Voor mensen van buiten en binnen de kerk.

Een echo van een eeuwenoude traditie klinkt in de Grote of Lebuïnuskerk in Deventer. Deze prachtige ruimte vraagt om eigentijdse taal, beelden, dans en geluid waar schoonheid en eenvoud centraal staan.Sinds enkele jaren vinden er hier vespers plaats;bijeenkomsten op het snijvlak van kunst en religie. De van der Leeuwstichting brengt in deze vesper kunstenaars van verschillende disciplines bij elkaar. Geïnspireerd door de Lebuïnuskerk, de traditie van de vesper en elkaar, komen ze tot eigentijdse beelden, bewegingen en muzikale taal.  

De vesper vindt vier keer plaats: zaterdag 8 maart 2008, 19.00 en 20.30 uur en zondag 9 maart 2008, 19.00 en 20.30 uur. Deelname is beperkt mogelijk (maximaal 75 personen per keer). Reserveren is daarom gewenst via info@vanderleeuwstichting.org

Aan deze multimediavesper werken onder anderen mee: Arent Weevers – videokunst; Erik Kaiel – dans; Hans Groenewegen – poëzie; Cilia Hogerzeil – muziektheater; Jan Hage en René Uijlenhoet – muziek.
De toegang is vrij. Na afloop wordt een programmaboekje met toelichting en teksten verstrekt. 

De multimediavesper is een initiatief van de Prof. Dr G. van de Leeuw-stichting, ontmoetingscentrum voor kerk en kunst. Het doel is te onderzoeken op welke wijze kerk en cultuur, of anders gezegd leven, samenleven, liturgie en kunst op elkaar betrokken zouden kunnen zijn. De Protestantse Gemeente te Deventer biedt gastvrijheid.

Geen opmerkingen: