donderdag, december 27, 2007

Sonic Acts 2008

21 t/m 24 februari 2008 Amsterdam

Paradiso, De Balie, Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMk)


Van 21 t/m 24 februari 2008 organiseert Sonic Acts onder de titel The Cinematic Experience een festival met een conferentie, veel live- optredens, een filmprogramma en een expositie in Paradiso, De Balie en Nederlands Instituut voor de Mediakunst in Amsterdam. Centraal staat het medium cinema als manier om ons bewust te maken van ons eigen fysieke systeem.


Het festival besteedt ruim aandacht aan de rijke geschiedenis van de cinematische ervaring; van toverlantaarns, lichtorgels en zoëtropes tot ervaringsmachines en immersieve omgevingen. Ook wordt er vooruit gekeken. Biedt celluloid nog aanknopingspunten voor de cinema van de toekomst? Gaat cinema zich in de nabije toekomst ontdoen van het representatieve narratief? En wat is de rol van sensorische overload in de cinema van de toekomst?


Conferentie

De driedaagse conferentie biedt een veelzijdig en diepgravend overzicht van de cinematische ervaring. Internationale sprekers afkomstig uit de film, beeldende kunst, muziek, wetenschap, literatuur en de kunstgeschiedenis gaan vanuit hun eigen vakgebied in op de historische ontwikkelingen en de huidige positionering, en ze laten hun licht schijnen op de nabije toekomst.


Sprekers zijn onder anderen Douglas Kahn (professor aan de universiteit van California in Davis, auteur van ondermeer Noise, Water, Meat over de geschiedenis van geluid in de kunsten), Erkki Huhtamo (media-archeoloog, curator en schrijver, docent UCLA), Arjen
Mulder (schrijver, vertaler, media theoreticus en bioloog, schreef verschillende boeken over mediakunst en de relatie tussen technische media, fysieke ervaringen en geloofssystemen, waaronder Understanding Media Theory), Timothy Druckrey (docent, curator en auteur, stelde uitgave Ars Electronica: Facing the Future samen, en is auteur van Culture on the Brink), Mika Taanila (filmregisseur en docent video
aan de kunstacademie van Helsinki, wiens films media-archeologische onderzoeken zijn naar de ontwikkeling van technologie als onderdeel van onze samenleving).


Live performances

Het gelegenheidscollectief The Drone People geeft speciaal voor Sonic Acts een voorproefje van het project 24 Hour Drone People dat vlak na Sonic Acts tijdens het Stockholm New Music festival zal plaatsvinden. Met The Drone People, een initiatief van iDEAL labelbaas Joachim Nordwall, worden Tijd, Traditie, Toekomst en Verleden gevierd en een hommage gebracht aan drone grootheden als LaMonte Young en Tony
Conrad. The Drone People zijn: CM von Hausswolff, Hildur Ingveldardóttir Gudnadóttir, Stephen O'Malley, BJ Nilsen, Joachim Nordwall, Mika Vainio en C.Spencer Yeh. Ulf Langheinrich presenteert zijn nieuwe audiovisuele voorstelling Drift voor het eerst in Nederland. In Drift evolueert een realistisch beeld langzaam naar een abstracte vertelling in beeld en geluid. In dit proces van opeenvolgende metamorfoses worden parallel meerdere lagen van tijd en ruimte met elkaar verweven, in een voortdurend veranderende samenstelling. In samenwerking met het GRM (Groupe de Recherches Musicales, het Franse onderzoeksinstituut voor hedendaagse muziek) brengt Sonic Acts
het Acousmonium voor het eerst naar Nederland. In 1974 ontwikkelde de Franse componist François Bayle het Acousmonium in het GRM in Parijs; het is een opstelling met 80 luidsprekers van verschillende afmetingen die verspreid staan opgesteld op verschillende hoogte en afstanden ten opzichte van elkaar. Uit de speakers klinken werken die speciaal voor deze opstelling zijn gecomponeerd, door onder anderen:
Pierre Schaeffer, Pierre Henry, Michel Chion, Ivo Malec, Bernard
Parmegiani, François Bayle en Daniel Teruggi.


Filmprogramma

In het filmprogramma wordt aandacht besteedt aan de essentiële bouwstenen van cinema, met programma's als Absolute Frame, Absolute Time en Absolute Sound waarin ondermeer de film The Art of Vision van Stan Brakhage te zien is. Een onvergelijkelijke filmervaring waarbinnen de meester van de cinema het complete spectrum van de
filmtaal ontsluit in een meer dan vier uur durende film. Verder worden binnen dit programma de moderne klassieker Instructions for a Light and Sound Machine van Peter Tscherkassky, The Flicker van Tony Conrad en Battleship Potemkim Dance Edit (120bpm) vertoond. Weekend van Walter Ruttmann is een unieke film zonder beeld van een weekend
in Berlijn in 1929.


In het Artist in Focus programma staat onder anderen Mika Taanila, en Rose Lowder die al meer dan dertig jaar werk maakt op het snijvlak van fotografie en film. In het programma Future Cinema wordt een tipje van de sluier opgelicht van waar het in de toekomst mogelijkerwijs naartoe zou kunnen gaan, met ondermeer Monochrome Transporter van Thomas Kubli, waarbinnen je in een vlak van Yves Klein Blauw beeldfragmenten ontwaart. Verder werk van de Amerikaanse media-artiest Cory Archangel en Light Reading(s) van de Amerikaanse geluidskunstenaar Stephen Vitiello.


Expositie

De expositie in het NIMk (Nederlands Instituut voor de Mediakunst) loopt van 22 februari tot 22 maart 2008. Alle werken die worden getoond gaan over het creëren van een vorm van cinematic experience. Ze zijn zeer uiteenlopend van discipline en vorm, van muziek tot beeldende kunst en van installatie tot mediakunst. Met werken van onder anderen: Julien Maire (FR), Ulf Langheinrich (DE), Boris Debackere (BE), Leerraum (CH) en Kurt Hentschläger (AT).



De website voor de komende editie van Sonic Acts is binnenkort operationeel, daar is meer informatie over het festival te vinden. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan wel al, op: www.sonicacts.com

maandag, december 24, 2007

The Mobile City conferentie

27 - 28 februari 2008

NAi (Nederlands Architectuur Instituut) - Rotterdam


 

Aankondiging & Call for Participation

www.themobilecity.nl


 

Hoe verandert de mobiele telefoon onze relatie met de stad? Wat is de invloed van GPS-navigatie op onze ervaring van ruimte en plaats? Wat betekent dit voor onze ideeën over mobiliteit? Wat betekent de opmars van mobiele informatie-, communicatie- en identificatiediensten voor de manier waarop wij met elkaar samenleven in de stad? En hoe kunnen architecten, stedenbouwkundigen en nieuwe mediaontwerpers hierop inspelen?


 

Deze thema's komen aan de orde op de conferentie The Mobile City, die op 27 en 28 februari wordt gehouden in het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam. The Mobile City brengt wetenschappers, architecten en andere stedelijke professionals, alsmede media- ontwerpers bij elkaar om in te gaan op de vraag: wat gebeurt er met onze stedelijke cultuur en identiteit wanneer fysieke en digitale ruimtes met elkaar versmelten?


 

Achtergrond

De fysieke, geografische stad met z'n pleinen, buurten en kruispunten is het afgelopen decennium doorregen geraakt met de 'virtuele ruimtes' van elektronische communicatie-, informatie- en observatienetwerken zoals GSM, GPS, CCTV, UMTS, WIFI, RFID, etc.

Tegelijkertijd wordt het virtuele domein in toenemende mate fysiek.

Er wordt wel gesproken over een "internet der dingen". Een ander voorbeeld hiervan is de opmars van 'pervasive games': digitale games met een fysieke component in de stedelijke ruimte. Kunnen we nog langer spreken over de stad als een puur fysieke ruimte? Of over de digitale wereld als uitsluitend 'virtueel'? De fysieke stad en het digitale domein versmelten steeds meer tot een nieuwe "hybride ruimte". Deze ruimte wordt vormgegeven door sociale processen die gelijktijdig plaatsvinden in zowel digitale als fysieke omgevingen.

Wat is de invloed van deze ontwikkelingen op onze perceptie van tijd, ruimte en plaats, op noties van burgerschap en identiteit?


 

Vragen die tijdens de conferentie aan de orde komen Locatieve en mobiele media kunnen begrepen worden als 'interfaces'

tussen het digitale domein en de stad. Ze vormen een brug tussen de sociale processen die in voorheen sterker van elkaar afgescheiden werelden (fysiek of digitaal) plaatsvonden maar nu steeds meer in elkaar overvloeien. Op The Mobile City komen de volgende vragen aan bod:


 

• Vanuit een theoretisch perspectief: wat zijn bruikbare concepten om de vervaging tussen, of samensmelting van digitale en fysieke ruimtes te begrijpen?


 

• Vanuit een maatschappijkritisch perspectief: wat betekent de opkomst van locatieve- en mobiele media voor stedelijke cultuur, burgerschap en identiteiten?


 

• Vanuit een praktijkgericht perspectief: wat betekent dit voor de beroepspraktijk van stedelijke professionals (architecten,ontwerpers, planologen), en mediaontwerpers?


 

Weblog

Op www.themobilecity.nl houden de organisatoren ook een weblog bij waarop belangrijke ontwikkelingen worden gesignaleerd die verwant zijn aan het thema van de conferentie. Relevante bijdragen van derden zijn welkom.


 

Doelgroep

The Mobile City-conferentie richt zich op iedereen die zich bezig houdt met ruimtelijke vraagstukken en stedelijke identiteit en de rol van communicatie en informatietechnologie daarin. Het programma is interessant voor onder meer architecten, media-theoretici,

beleidsmakers, interactiedesigners, sociologen, stedenbouwkundigen,

telecomondernemers, communicatiewetenschappers, planologen, nieuwe media-ontwerpers, studenten en anderen.


 

Call for Participation - Workshops

Op 27 februari worden er twee intensieve workshops gehouden. De eerste workshop (met Stephen Graham en Christian Nold) gaat over locatieve media en stedelijke cultuur. De tweede workshop (met Tim Cresswell en Malcolm McCullough) gaat over mobiliteit en nieuwe technologieën. Geïnteresseerden kunnen (voor 31 januari) een korte biografie en motivatie om deel te nemen sturen aan info@themobilecity.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.


 

Call for Participation - Project-presentaties Op 28 februari worden er tijdens de hoofdconferentie als afwisseling op de Keynote-lezingen een aantal locatieve en mobiele mediaprojecten gepresenteerd. Voorstellen voor korte presentaties (ca 10 minuten) van bijvoorbeeld locatieve mediakunstwerken, nieuwe commerciële locatieve mediadiensten, pervasive games, mobiele marketing campagnes, geo-annotatie of geo-storytelling, onderzoeksprojecten, etc. etc zijn welkom. Stuur (voor 31 januari) een e-mail met een korte projectbeschrijving naar info@themobilecity.nl.


 

Praktisch

The Mobile City vindt plaats op 27 en 28 februari 2008 in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam.


 

27 februari - intensieve workshops

28 februari - conferentie met als keynote sprekers:


 

* Stephen Graham - Professor in Human Geography, Durham University

* Tim Cresswell - Professor in Geography, University of Londen

* Malcolm McCullough - Associate Professor University of Michigan

* Christian Nold - Onafhankelijk kunstenaar en lecturer uit London


 

Nederlandse experts die op de conferentie zullen spreken zijn (onder

meer) Rob van Kranenburg (Waag Society), Nanna Verhoeff (Universiteit van Utrecht) en Marc Schuilenburg (Vrije Universiteit, Studio Popcorn)


 

Voor het programma, de call for participants en registratie:

www.themobilecity.nl.

De conferentie kost € 25,-


 

Organisatie

The Mobile City wordt georganiseerd door:

* 'New Media, Public Sphere, Urban Culture' project at Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

* 'Playful Identities' project at Erasmus University Rotterdam (EUR) and University Utrecht (UU).

* Netherlands Architecture Institute Rotterdam (NAi).


 

Contactinformatie

The Mobile City wordt georganiseerd door Martijn de Waal (RUG), Michiel de Lange (EUR) en Oene Dijk (NAi).


 

www.themobilecity.nl

info@themobilecity.nl


 

Martijn de Waal: 0628431613

Michiel de Lange: 0653201800

-------------

The Mobile City conference

27 & 28 February 2008

NAi (Netherlands Architecture Institute) Rotterdam, The Netherlands

dinsdag, december 18, 2007

SHAKEN '08

Je hebt als jonge kunstenaar of muzikant aan ideeën en creativiteit geen gebrek. Je zoekt wel mogelijkheden om jouw ideeën de wereld in te helpen. Dat kan alleen en binnen de kaders die je kent. Of samen met anderen en buiten je bekende kaders : Dán is Shaken'o8 iets voor jou!

Tijdens Shaken'o8 gaan 30 makers, eind februari, een week aan de slag om met elkaar te werken aan creativiteit en een gezamenlijk kunstwerk. De inzet van jou als deelnemer is essentieel. Bij de aanmelding wordt gekeken naar je motivatie. Tijdens de week is er een interactief werkproces om het eindresultaat mede te bepalen en richting te geven. Gedurende de week zul je als maker ook in de huid kruipen van een andere discipline en worden rollen verwisseld. Er is uitwisseling en kruisbestuiving. Nieuwe input. Nieuwe ideeën én : Hoe inspirerend kun jij zijn voor anderen ?!

Je krijgt in deze "Interactieve Masterclass On the Job" praktijk ervaring en ruimte voor je creativiteit. En er wordt gewerkt aan persoonlijke en professionele leerdoelen en je krijgt meer zicht op je eigen creatieve stijl van werken en inzicht in meer cultureel ondernemerschap.

Een unieke leerervaring met verassend resultaat !

Dertig jonge makers met inhoudelijke en technische bagage, uit vele verschillende disciplines. Filmers. Ontwerpers. Fotografen. Sounddesigners. Beeldend kunstenaars. Muzikanten. Schrijvers. Geluids- en lichttechnici. Vormgevers. Performers. Componisten.

Het project gaat om de interactie en om leren in de praktijk. Hier zal de begeleiding zicht op richten. Het eindresultaat is in vorm deels bepaald, maar inhoudelijk nog geheel in te vullen.

Na het project zal tijdens enkele presentaties het proces van de week en het resultaat worden getoond.

Tijdens de week breng je je eigen ideeën in. Je draag bij aan ideeën van anderen. Je nodigt anderen uit dit proces samen met jou op te pakken, zowel in je eigen discipline en in andere creatieve uitingsvormen. Zo ontstaat in de week zelf, geheel nieuw materiaal en inspiratie.

Hoe meld je je aan?

Meld je voor 7 januari aan. Het project start 25 februari. Bij aanmelding krijg je meer informatie.

Uit de aanmeldingen wordt de groep gevormd en zodra de bezetting rond is volgt voorafgaand aan de projectweek een voorbereidingsbijeenkomst. Je ontvangt dan uitnodigingen en inlogcodes voor de verdere delen van deze website. En er kan onderling ingebracht materiaal worden uitgewisseld.

Kosten zijn 400,- Euro.

Meer informatie is te vinden op:

http://www.shakennotstirred.nl


Als je geïntresseerd bent en je wilt aanmelden, kun je bij mij een inlogcode ophalen.

donderdag, december 13, 2007

to transfer or to trans form

Eerste bijeenkomst met Fransje Jepkes, Bill Spinhoven en Nol de Koning
Dinsdag 18 december
Aanvang: 20.30 uur
Locatie: Nederlands Instituut voor Mediakunst

Kunstenaars onderzoeken en spelen met veranderende verschijningsvormen. Daarbij hebben vooral mediakunstenaars in hun dagelijkse kunstenaarspraktijk te maken met de veranderende techniek. Met de bijeenkomst to transfer or to trans form brengt het Nederlands Instituut voor Mediakunst een aantal kunstenaars bijeen om te praten over nieuwe versies, remakes, reconstructies en emulatie van hun werk. De komende 2 jaar gaat het Nederlands Instituut voor Mediakunst dit thema verder onderzoeken en bespreken. In de eerste editie van to transfer or to trans form ligt de nadruk op installaties.

Meer informatie: http://www.montevideo.nl/nl/index_agenda.php?cat=s&id=412

Toegang: 3,50 (studenten 2,50)
Graag reserveren: info@montevideo.nl, T 020 6237101

Workshops in Zweden

In januari en februari 2008 vinden 2 interessante workshops plaats in het gebouw van EuropeanArtists.tv in Zweden.
We verwachten deelnemers uit verschillende landen.
Studenten van de opleiding TKT zijn van harte uitgenodigd om aan de workshops deel te nemen.

workshop 1:
Programmamaker en scriptschrijver Kelly Davis uit Londen (Engeland) geeft een workshop over "writing & storytelling".

workshop 2:
Beeldend kunstenares Marjan Verhaeghe uit Gent (België) gaat samen met andere kunstenaars en studenten werken aan sneeuw- en ijssculpturen.

Meer  informatie : www.europeanartists.tv (nieuws)/ faassen@faassenmedia.nl

maandag, december 10, 2007

Hybrid Toys Workshop

Integreer digitale componenten in fysiek speelgoed!

23 - 25 januari 2008, van 10.00 - 17.00

De deskundigheid van Jean-Baptiste LaBrune en Dana Gordon staan geheel tot je beschikking in onze uitdagende Hybrid Toys workshop. Gedurende deze drie-daagse cursus helpen zij je met met hetcrerenvan je eigen hybrid world media project. Gebruik de beschikbare Arduinos en sensoren en pas de culturele en sociale mogelijkheden van RFID toe!

Het digitale en het fysieke in een speelse ontmoeting!
Voor meer informatie zie:www.mediamatic.net/workshop/hybridtoys

Locatie: Mediamatic, Oosterdokskade 5, Post CS gebouw, Amsterdam

Medialab Enschede organiseert activiteiten met hoog Kunst en Techniekgehalte

LED-ART

Datum : 13 December 2007 tot 27 December 2007

Kunstenaar(s) : Paul Klotz

Locatie : De Klomp 9

Iedere dag 13:00 – 18:00, do tot 21:00 (m.u.v. kerstdagen)

Paul Klotz maakt interactieve objecten en lichtinstallaties met LED's als hoofdmedium. Medialab Enschede presenteert een overzicht van zijn werk tijdens de solo-tentoonstelling LED-ART met objecten als Borderlight en Heartbeat.

In de binnenstad wordt het object IFLO (Identified Flying Light Object) geïnstalleerd, een LED-lichtinstallatie dat als een geïdentificeerde ufo boven het publiek zweeft.

Meer informatie over de kunstenaar kan gevonden worden op www.led-art.nl

Credits:

Curator / Samenstelling: PLANETART / Kees de Groot
Organisatie en Productie: Medialab Enschede
Ondersteuning: gemeente Enschede, Elizen Vastgoed

3D Donderdagen (I)

Datum : 13 December 2007 van 17:00 tot 21:00

Van Heekplein:

Arno Coenen, BAGDAD DISCO, grootbeeldprojectie videoclip, computeranimatie 3 min. 2006
In Baghdad disco draaien gouden uzi's in het rond, en dansen in burka gehulde legovrouwen sexy met legomannen in arafat-sjaals.
www.solidrocketboosters.com/

Oude Markt:

Bill Spinhoven, I/Eye
Bill Spinhoven's installatie I/Eye - een oog op een monitor volgt mensen die voor haar langs bewegen, geen verdere actie - het gevoel van een elektronisch oog dat al onze bewegingen volgt wordt echter onuitwijkbaar.

Ei van KO

Paul Klotz, IFLO (Identified Flying Light Object), LED-lichtinstallatie, als een ufo knipperend en zwevend boven de beeldengroep.

Plein de Graaff:

Jeroen Kooijmans
Wolkenfabriek, 1996. Videofilm. Een industrieel landschap wordt getransformeerd tot utopie. Als een enorme stofzuiger slurpt de fabriek de wolken op. ...elke dag zon in Nederland.

PLANETART, Noorderhagen 11 :

SONIC ACTS
An Anthology of ComputerArt. Grootbeeldprojectie van computerkunst op de zijgevel van het PLANETART pand naast de Fabrieksschool, met werk van o.a. Jodi, Driessens en Verstappen, REMI, REX, Farmersmanual e.a.

Credits:

Curator / Samenstelling: PLANETART / Kees de Groot
Organisatie en Productie: Medialab Enschede
Ondersteuning: gemeente Enschede.

3D Donderdagen (II)

Datum : 20 December 2007 van 17:00 tot 21:00

Van Heekplein:

Arno Coenen, VOC VIP Holland Experience. Een weergaloze computeranimatie-film waarin Hollands glorie uit de Gouden Eeuw wordt vermengd met de hedendaagse koopmansgeest voor Heineken, Amstel en XTC.

Oude Markt:

Bill Spinhoven I/EYE. Interactieve computer-installatie

Ei van KO:

Paul Klotz, Zwevende LED Installatie

Plein de Graaff:

Robbie Cornelissen, HET GROTE GEHEUGEN, Reis door de space in het hoofd van een man. Grootbeeldvideo projectie van videofilm van de tekenaar Cornelissen.

PLANETART, Noorderhagen 11:

SONIC ACTS, An Anthology of ComputerArt. Grootbeeldprojectie van computerkunst op de zijgevel van het PLANETART pand naast de Fabrieksschool, met werk van o.a. Jodi, Driessens en Verstappen, REMI, REX, Farmersmanual e.a..

Credits:

Curator / Samenstelling: PLANETART / Kees de Groot
Organisatie en Productie: Medialab Enschede
Ondersteuning: gemeente Enschede.

3D Donderdagen (III)

Datum : 27 December 2007 van 17:00 tot 21:00

Van Heekplein:

Arno Coenen, EUROTRASH. Videofilm met computeranimaties rond pan-Europese franchise-eetcultuur. Met honder jaar worst in de hoofdrol

Oude Markt:

Bill Spinhoven I/EYE. Interactieve computer-installatie

Ei van KO:

Paul Klotz. Zwevende LED Installatie

Plein de Graaff:

Broersen en Lukacs, PRIMETIME PARADISE. Dagelijkse stroom van informatiebeelden overvoeren de kijker op een hypnotiserende wijze.

PLANETART, Noorderhagen 11:

SONIC ACTS, An Anthology of ComputerArt. Grootbeeldprojectie van computerkunst op de zijgevel van het PLANETART pand naast de Fabrieksschool, met werk van o.a. Jodi, Driessens en Verstappen, REMI, REX, Farmersmanual e.a.

Credits:

Curator / Samenstelling: PLANETART / Kees de Groot
Organisatie en Productie: Medialab Enschede
Ondersteuning: gemeente Enschede.

Kunstinstallatie vs. Media-installatie

Datum : 18 December 2007 van 20:00 tot 22:00

Spreker(s) : Annick Kleizen (Museum De Paviljoens) en Kasper Kamperman (Extract-Project)

Locatie : De Klomp 9

Veel musea maken gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen in de nieuwe media om het publieksbereik te vergroten. De kunstvorm en de uitvoerende vorm van (interactieve) mediakunst en installaties zijn vaak naast elkaar te vinden. Bestaat er een scheidingslijn tussen de twee en hoe gaan musea en kunstenaars hiermee om?

U bent van harte uitgenodigd om de debatavonden bij te wonen onder leiding van Wilja Jurg. In verband met het beperkte aantal plaatsen is reserveren gewenst via Ella Buzo: ella@medialabenschede.nl. U ontvangt per e-mail een bevestiging en bent dan verzekerd van een toegangsbewijs.

vrijdag, december 07, 2007

Gratis seminar Mediabeleving

Dinsdag 11 december organiseren TNS NIPO en Veldkamp een gratis seminar met als onderwerp Mediabeleving. Tijdens dit seminar zullen diverse sprekers laten zien wat er zoal veranderd is aan mediabeleving in Nederland. Eerder dit jaar publiceerden de beide bureaus de resultaten van Mediabeleving 2007, maar tijdens dit seminar zal een aantal specifieke vragen worden beantwoord. Denk hierbij aan: wat is er de laatste jaren veranderd aan de mediabeleving van de Nederlander? Wat voor gevolgen heeft dit voor het kiezen van het juiste mediumtype voor een reclameboodschap? Wat is de invloed van engagement, aandacht en waardering op media- en reclamebeleving? En hoe verhouden de Nederlandse resultaten zich tot andere landen waar het Mediabelevingsonderzoek is uitgevoerd?

woensdag, december 05, 2007

18 december 2007
Meervaart, Amsterdam

16:00 - 20:00 (met borrel en hapjes)

Entree: 35  euro pp (ex BTW). Klik hier om in te schrijven.

Op 18 december vindt een unieke avond plaats, die je niet mag missen! Alle nominaties voor de Gouden Reigers 2007 worden aan de jury gepresenteerd.
De Gouden Reigers 2007 worden uitgereikt voor doelgroepcommunicatie met audiovisuele en interactieve media. Alle projecten zijn gemaakt in opdracht van bedrijfsleven, overheid of (non profit)instellingen. 

Met de presentaties van de door de jury genomineerde inzendingen krijg je een prachtig overzicht van de allerbeste media projecten van het afgelopen jaar. De presentaties vinden plaats in de Grote Theaterzaal van de Meervaart in Amsterdam.
Wie gaan er winnen? De site Rembrandt-Caravaggio van het Rijksmuseum/Fabrique of  De Mobile Festival Guide van The Saints/Lowland Festival; welke  film verdient de Gouden Reiger? Nutrifeed van Veldkamp/Campina of Brand Cellencomplex Schiphol Oost van Hans Emans/Raad voor de Veiligheid?

Of krijgen ze er allebei een??
De prijzen worden genomineerd in de categorieen: internet, film & video, crossmedia en ruimtelijke media.
Voor een overzicht van alle inzendingen klik hier.
Vanaf 10 december zijn de nominaties van de Gouden Reigers bekend.
De JURY van de Gouden Reigers bestaat dit jaar uit 15 vakmensen.

Video Vortex.2

Het Nederlands Instituut voor Mediakunst presenteert:

Video Vortex.2


8 december 2007 – 3 februari 2008
opening: vrijdag 7 december, 1700 uur


Johan Grimonprez & Charlotte Léouzon, Martijn Hendriks, Jaap de Jonge, Meta.Live.Nu presents DFM RTV INT, Nancy Mauro-Flude, Oog Volkskrant Online, Park 4DTV, Rabotnik, Sonic()bject, Martin Takken, Thomson & Craighead

Video Vortex.2 is een vervolg op de tentoonstelling Video Vortex waarin gereageerd werd op het Web2.0 fenomeen. Meer infor! matie zie: http://www.montevideo.nl/nl/index_agenda.php?cat=e&id=406


Tijdens de opening 7 december om 18.15 uur

Video Respons door Constant Dullaart

Constant Dullaart doet een greep uit zijn archief en toont door middel van beeldrijm in 30 minuten, de democratisering van niet alleen het medium video, maar ook van het auteurschap. Kortom, 30 minuten video's van kunstenaars, reclame makers en veel amateurs.


Video Vortex Workspace

In de Workspace kan iedereen kennis maken met onder andere open en gratis software (FLOSS i.s.m. Derek Holzer), Vlogging (o.l.v. Seth Keen), network mapping (Govcom.org) en meewerken aan de Visitors Studio van Furtherfield. Zie www.montevideo.nl voor het laatste programma.


Curator for One Day www.curatorforoneday.nl

En natuurlijk kun je nog steeds Curator for One Day worden Iedere donderdag presenteert een speciale gast haar of zijn keuze, met:
vrijdag 7 december: Macha Roesink (directeur Paviljoens, Almere)
donderdag 13 december: Esma Moukthar (freelance kunstcriticus)
donderdag
20 december: Ulay (kunstenaar)
donderdag

10 januari: Kelli Dipple (webcasting curator Tate Modern, Londen)
donderdag 17 januari: David Garcia (kunstenaar, docent en schrijver)
zaterdag 19 januari: Sabine Niederer (Institute of Network Cultures)
donderdag 24 januari: Maria Rus Bojan (freelance curator)
donderdag 30 januari: Mirjam Coelho (Brakke Grond)


Video Vortex internationale conferentie

18 en 19 januari 2008, PostCS Amsterdam
Georganiseerd door het Institute of Network Cultures www.networkcultures.org/videovortex


Openingstijden Video Vortex.2:

Dinsdag t/m zaterdag + eerste zondag van de maand van 13.00 - 18.00 uur
Gesloten van 23 december 2007 t/m 7 januari 2008.
Extra openstelling zondag 20 januari ivm Video Vortex Conferentie.
Toegang: 3.00 euro (met korting 2.00 euro). Entree inclusief USB stick.
Video Vortex is een samenwerking tussen Nederlands Instituut voor Mediakunst, het Institute of Network Cultures en Argos Brussel.

Met dank aan: David Garcia (adviseur), VSBfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Powered by BeamSystems


 

zondag, december 02, 2007

Geld verdienen met Intellectueel Eigendom

Hier moet je bij zijn! Op 13 december a.s. organiseren we om 16.00 uur in KVK gebouw (Syntens E-room) een FRIS workshop met als titel: Geld verdienen met Intellectueel Eigendom.

Aan de hand van een concrete multimedia case behandelen we de (on-)mogelijkheden om IE te beschermen. Ook wordt uitgelegd waarop te letten bij exploitatie; bijvoorbeeld indien een licentieovereenkomst wordt aangegaan of een joint-development overeenkomst wordt gesloten.
Vanuit fiscaal oogpunt wordt aandacht geschonken aan mogelijkheden om belastinggeld bij de exploitatie van IE te besparen. Taco Huizinga van The Law Factor, gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht voor technologie en creativiteit, zal samen met andere specialisten uit de markt ons bijspijkeren op dit zeer belangrijk gebied; bescherming van ons kapitaal !

Aanmelding via: info@stichtingfris.nl

Fablab Micro TV Workshop

Maak je eigen Micro TV transmitter

14december 2007, van 10.00 - 17.00

Met de aanwezige Fablab machines en de hulp van de kundige en veelzijdige Marc Boon leren de deelnemers hoe ze hun eigen electronische printplaat en micro televisie kunnen maken in 1 dag. Je eigen TV transmitter maken lijkt moeilijker dan het is maar met een paar simpele onderdelen, een printplaatje en een beetje technisch inzicht kom je al een heel eind. Met deze workshop kan je aan het eind van de dag naar huis met je zelfgemaakte micro TV transmitter! Deze workshop is voor iedereen die wil weten wat de Fablab machines voor je electronica project kunnen betekenen en iedereen die wil weten hoe je een micro TV kan maken!

Locatie: El Hema, Oosterdokskade 5, Post CS Gebouw, begane grond, Amsterdam

www.mediamatic.net/fablabmicrotv