maandag, juni 04, 2007

Oproep kunstenaars voor Kwartier 2007

In 2007 biedt de Gemeente Almelo binnen het project 'Kwartier' opnieuw aan jonge kunstenaars de mogelijkheid een tijdelijke kunsttoepassing te realiseren op een zelfgekozen locatie in de openbare ruimte binnen de gemeente Almelo. Het project 'Kwartier' vond voor het eerst plaats in 2004 en wordt in 2007 afgerond. Per kalenderjaar vinden ten hoogste vier Kwartieren plaats.

Deelnamecriteria

Het project 'Kwartier' is bedoeld voor jonge kunstenaars die in 2007 niet langer dan twee jaar geleden een erkende kunstopleiding hebben afgerond. Daarnaast moet de deelnemer wonen of werken in Twente.

Procedure

Belangstellende kunstenaars kunnen reageren door het volgende in te sturen:

  • een korte beschrijving van een kunstwerk dat zij binnen 'Kwartier' zouden willen uitvoeren met vermelding van de beoogde locatie;
  • een curriculum vitae;
  • maximaal tien foto's van eerder door hen gemaakt werk.

De Adviescommissie Beeldende Kunst van de gemeente Almelo nodigt op basis van deze informatie een aantal kunstenaars uit een schetsontwerp te maken. Vervolgens selecteert de Adviescommissie op grond van de schetsontwerpen de projecten die zij aan het College van Burgemeester en Wethouders voorlegt. De voorstellen en ontwerpen worden ook beoordeeld op uitvoerbaarheid in relatie tot bestemmingen van locaties, vergunningsplicht, veiligheid, onderhoudsgevoeligheid en dergelijke.

Budget

De kunstenaars die worden uitgenodigd een schetsontwerp te maken, ontvangen daarvoor € 500,--. Per kandidaat die van het College van B&W opdracht krijgt zijn of haar ontwerp uit te voeren, is maximaal € 4.000,-- beschikbaar.

Inzendtermijn

Inzendingen dienen uiterlijk 1 februari 2007 te zijn ontvangen bij:

Gemeente Almelo

T.a.v. de afdeling Cultuur

Postbus 5100

7600 GC Almelo

onder vermelding van 'Kwartier'.

Geen opmerkingen: