vrijdag, mei 11, 2007

internationale conferentie Cultuur 2.0

Graag nodigen wij u namens Virtueel Platform uit voor de internationale conferentie Cultuur 2.0 . Cultuur 2.0 onderzoekt de impact van de ontwikkelingen die we kunnen scharen onder de 'black box' Web 2.0 en die te vangen zijn onder (engelstalige) labels als: sharing, ranking, rating, collective int e lligence, the wisdom & the dumbness of crowds, empowering software, social software, community applications etcetera. Daartoe worden partijen uit de kunst- en cultuursector, de online en de ICT wereld bij elkaar gebracht teneinde kennis, ideeën en technologieën te delen, te ontwikkelen en (anders) te leren benutten. Genereert een Web 2.0 aanpak daadwerkelijk nieuwe en vooruitstrevende culturele inhoud of laten we ons verleiden door een tijdelijke ontwikkeling?


 

De eerste dag, woensdag 30 mei, is een seminardag waarbinnen het Web 2.0 gedachtegoed uiteen zal worden gezet, bevraagd en toegepast op het cultureel beleid en klimaat door internationale sprekers als Charles Leadbeater ( http://www.charlesleadbeater.net ), auteur van het boek 'We Think, the power of mass creativity', internet pionier Bob Stumpel ( http://www.result.com ), internet entrepreneur Boris Veldhuijzen van Zanten ( http://www.fleck.com ) en Andrew Keen ( http://www.aftertv.com ) die via een 'video conversation' aanwezig zal zijn . Daarnaast maakt een aantal ministers van het oude Kabinet Online hun opwachting en er zal een debat worden gehouden over Professioneel versus Amateur curatorschap/uitgeverschap.


 

De tweede dag van Cultuur 2.0 , d onderdag 31 mei, vindt plaats in de vorm van een LAb.

In elk Scenario LAb zullen vertegenwoordigers van Web 2.0 & Kunst/Cultuur met elkaar botsen, samenwerken, leren of misschien zelfs samensmelten. De scenario's zijn : 'Canon 2.0' met het Rijksmuseum als scenariohouder, 'Omroep 2.0' met de VPRO, 'Fonds 2.0' met de Digitale Pioniersregeling en

'Film 2.0' met de NFTVM. Tot slot is er ook nog het 5e scenario Lab 2.0² dat door Willem Velthoven (Mediamatic) onder handen wordt genomen. Deze scenario's zijn op uitnodiging toegankelijk.


 

Tegelijk met de conferentie wordt een kleine tentoonstelling ingericht die voorbeelden van Cultuur 2.0 toepassingen en cross-overs laat zien ter lering en vermaak.


 

Meer informatie over het programma van Cultuur 2.0 vindt u op: www.virtueelplatform.nl/cultuur2.0conferentie


 

Nieuws over de conferentie leest u op de blog: www.cultuur2punt0.nl


 

U kunt zich aanmelden voor de eerste dag van de conferentie op:

www.virtueelplatform.nl/registrationform


 

Kosten bedragen € 75,-

Wilt u meer weten?

Stuur dan een mail naar Leonieke@virtueelplatform.nl of bel naar Virtueel Platform op 020-6273758


 


 


 

Deze conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door de Creative Challenge Call.


 


 

Virtueel Platform

Keizersgracht 264

1016 EV Amsterdam

020 6273758


 

www.virtueelplatform.nl

Geen opmerkingen: