maandag, mei 21, 2007

Arduino Basic & Bluetooth Workshop

11 | 12 & 13 | 14 | 15 juni 2007

Mediamatic

Arduino Basic & Bluetooth Workshop:  DIY draadloze en interactieve projecten maken, voor ontwerpers en kunstenaars 

Arduino is een klein 'open-source' computer platform dat zeer bruikbaar is voor kunstenaars en ontwerpers die interactieve objecten en installaties willen maken. Arduino gebruikt de input van schakelaars en sensoren om daarmee licht, motoren of andere output aan te sturen. In deze workshop leer je om te werken met gewone- en met draadloze Bluetooth Arduino's.  

WORKSHOP AANPAK

We bieden een 5-daagse Arduino workshop aan. Afhankelijk van je ervaring kun je ook alleen de eerste twee- of de laatste drie dagen volgen. We starten met een 2-daagse introductie (11 | 12 juni), voor degenen die nog (bijna) niet met Arduino hebben gewerkt. Je krijgt uitleg over de USB Arduino, de lay-out van het board, aansluiten van hardware en de basis van het programmeren.

In de daaropvolgende dagen (13 | 14 | 15 juni) gaan we in op gevorderde toepassingen, zoals de draadloze Bluetooth Arduino's en de mogelijkheden om te werken met PureData. In deze drie dagen werk je aan je eigen draadloze Arduino prototype. 

DOELGROEP

Kunstenaars, product ontwerpers, studenten, computer wetenschappers, hardware hackers, nerds, dansers, iedereen is welkom. Enige technische affiniteit is nodig. Kennis van programmeren en elektronica, zoals solderen en java, is handig maar is niet noodzakelijk. We adviseren je om vooraf de Arduino website te bekijken en om de Arduino software te downloaden. 

TRAINERS

De eerste drie dagen begeleid Ubi de Feo (It) de workshop. Massimo Banzi (It), de ontwerper van Arduino, is de laatste twee dagen aanwezig.  

INFORMATIE EN REGISTRATIE

Kijk op www.mediamatic.net/arduino. Neem voor meer informatie contact op met Deborah Meibergen + 31 (0)20 6389901 of workshops@mediamatic.net. Gebruik ons online registration form als je je wilt opgeven.

LOCATIE

Mediamatic, PostCS gebouw, Oosterdokskade 5, vijfde verdieping, 1011 AD Amsterdam

KOSTEN

5 dagen EUR 200,- | 3 dagen EUR 125,- | 2 dagen EUR 100,- (incl. BTW).

Inclusief koffie, thee, sap en koekjes maar zonder lunch

Geen opmerkingen: