maandag, december 13, 2010

Tentoonstelling Sun Xun Centraal Museum


Holland Animation Film Festival
Tentoonstelling Sun Xun Centraal Museum
tot 9 januari 2011
De maanden september en oktober werkte de jonge Chinese kunstenaar Sun Xun (Fuxin, 1980) op uitnodiging van het Holland Animation Film Festival als artist-in-residence in Utrecht. Acht weken lang werkte hij in het Centrum Beeldende Kunst Utrecht en Centraal Museum, samen met zijn assistent Shensi Niu, aan een groots multidisciplinair kunstwerk.

Het resultaat van de residency is de animatiefilm Clown’s Revolution (de Chinese titel betekent Poëziefabriek), die op de openingsavond van het HAFF in wereldpremière ging. Clown’s Revolution is een onderdeel van de expositie van Sun Xun in het Centraal Museum. Een bijzondere tentoonstelling met artwork uit de film, donkere houtsneden, schilderijen, aquarellen en inkttekeningen op karton, papier, kranten en objecten, en een wandschildering van 11 meter hoog. De tentoonstelling is nog tot 9 januari 2011 te zien in het Centraal Museum.

Prent
Een van de houtsneden die Sun Xun tijdens zijn residency heeft gemaakt, is in een oplage van 50 prents gedrukt in het Grafisch Atelier in het Centrum Beeldende Kunst Utrecht. Sun Xun maakte een houtsnede met een knipoog naar de klassieke Chinese houtsneden; een tafereeltje van twee vogeltjes op een tak. Kijk op www.cbk-utrecht.nl om in bezit te komen van deze bijzondere prent.

Meer informatie over Sun Xun en zijn werk is te lezen op www.haff.nl

De tentoonstelling in het Centraal Museum loopt tot 9 januari 2011. Geopend dinsdag tot en met zondag 11:00 -17:00 uur

Geen opmerkingen: