zaterdag, november 06, 2010

Qua Art - Qua Science met Transcendente kandelaars

De Stichting Qua Art - Qua Science nodigt u graag uit voor een heel bijzondere bijeenkomst in het kader van de Nano-kunst speciaal ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Nanolab van MESA+ op het terrein van de Universiteit Twente.


Op zondag 7 november 2010 om 16.00 uur in de Faculty Club van de Universiteit Twente:


Transcendente kandelaars
- en het fenomeen van de schaal -


door Merijn Bolink, beeldhouwer uit Amsterdam.


Hij verzorgt de tentoonstelling die bestaat uit een visuele neerslag van zijn onderzoek naar ‘het fenomeen van de schaal’ plus een aantal van zijn autonome kunstwerken.


En levert een bijdrage aan de discussie met Dave Blank, directeur MESA+ over interessante raakvlakken van de Nanotechnologie en de Kunst.


Ontdekt de kunstenaar iets wat de wetenschapper nog niet zag of waar komt de wetenschapper de kunstenaar tegen.
Is er bij de wetenschapper een zekere jaloezie op de onafhankelijke vrijheid van de kunstenaar en waar ontbreekt het de kunstenaar aan inzicht en gedegen onderzoek.
En . . . wat te doen wanneer er eigenlijk niets te zien is.


Bij deze gelegenheid verschijnt in de reeks van Qua Art - Qua Science een nieuwe extra uitgebreide uitgave over de Nano-kunst, met medewerking van een selectie van vier Nederlandse kunstenaars en van wetenschappers van de Universiteit Eindhoven, de Universiteit Nijmegen en de Universiteit Twente.


Bent u geen lid van Qua Art - Qua Science, dan kan dat nog.
Geef u op via qaqs@hetnet.n

Geen opmerkingen: