woensdag, maart 10, 2010

Grand Café Mediterranée met geluidskunstenaar Tarek Atoui

Grand Café Mediterranée met geluidskunstenaar Tarek Atoui

Op 25 maart levert Virtueel Platform een bijdrage aan Grand Café Mediterranée in de vorm van een rondetafel gesprek en lezing met geluidskunstenaar Tarek Atoui over mediaonderwijs op kunstacademies (in Libanon) en in andere leeromgevingen in het Midden-Oosten. Later op de dag zal Atoui een solo performance van een uur verzorgen.
SICA, Virtueel Platform en Felix Meritis nodigen u uit voor deze Crash Course Middle East in Grand Café Mediterranée: Een dag vol debat, lezingen, informatiemarkt, speed dates, netwerken, muziek en film.

Donderdag 25 maart 2010 van 13.00 tot 23.00 uur in Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam.
Aanmelden en programma informatie:
Website Dare2Connect
De toegang voor het middag programma is gratis. De voertaal is Engels.

De afgelopen vijf jaar heeft Tarek Atoui verschillende workshops en educatieve programma's opgezet in het Midden-Oosten waarin de toepassing van nieuwe technologie in kunst wordt gepresenteerd. In zijn presentatie zal Atoui zijn ervaringen en observaties over educatie voor tieners, universitaire studenten en kunstenaars uit Libanon, Jordanie, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, delen. Er worden werken getoond van deze verschillende doelgroepen en er zal tijdens de presentatie worden gekeken naar nationale en regionale kenmerken van interdisciplinaire kunst in het Midden-Oosten.

Tarek Atoui verhuisde op zijn achtiende van Beyrouth, Libanon naar Frankrijk waar hij aan het conservatorium in Reims studeerde en zich ontwikkelde tot een multimedia kunstenaar met een nadruk op muziek. Hij werkt solo en hij is mede-oprichter van het Parijse elektronische improvkollektief Asa Djinnia. Sinds enige tijd geeft hij in vluchtelingkampen in Libanon cursussen aan jongeren om met behulp van elektronische middelen nieuwe expressiemogelijkheden te ontdekken en te gebruiken.

Café Mediterranée
In de reeks Café Mediterranée - Culturele ontmoetingen met het Midden-Oosten, nodigt
Dare2Connect cultuurprofessionals uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika uit om de cultuur van de Arabische en de Islamitische wereld te onderzoeken. Tijdens deze ontmoetingen wordt de stand van zaken in de cultuursector van het Midden-Oosten besproken en de samenhang met internationale ontwikkelingen aan de hand van actuele thema's. Meer lezen over Café Mediterranée en de voorgaande edities? Kijk in het Dossier Café Mediterranée of lees verslagen van de voorgaande bijeenkomsten op www.sica.nl

Speeddates
U kunt tijdens een speed date van tien minuten uw plannen voor projecten in de regio bespreken met ambassademedewerkers Pers en Culturele Zaken:
Jeannette Nieuwenhuizen (Doha, Qatar)
Kim de Jong (Teheran, Iran), onder voorbehoud
Angela Jansen (Rabat, Marokko), onder voorbehoud
Anja van de Put (Cairo, Egypte).

Uw aanvraag kunt u tot uiterlijk 18 maart bij SICA doorgeven, meer informatie op de website van
Dare2Connect.

Geen opmerkingen: