dinsdag, februari 16, 2010

Gil & Moti in Medialab Enschede

TIME OUT

Datum: 19 februari t/m 11 april 2010

Kunstenaars:     Gil & Moti

Locatie: Medialab Enschede Tetem 2

Opening: vrijdag 19 februari 2010 om 17.00 uur

Medialab Enschede heeft het kunstenaarsduo Gil & Moti uitgenodigd een expositie samen te stellen met de voor hun kenmerkende videoportretten waarin de complexiteit en de consequenties van een intensief artistiek concept bloot worden gelegd. Het resultaat is de expositie Time Out als een vervolg op het performance-video project getiteld Available for You- Copenhagen and Rotterdam (2008-2009).

Tijdens de expositie Time Out worden dagboeken en videoportretten uit Kopenhagen en Rotterdam tentoongesteld met als ondergrond de News Carpet, een enorm vloerkleed gemaakt uit Israëlische, Arabische en Nederlandse kranten. Dit nieuwskleed beeldt de openbare migrantengemeenschappen uit, terwijl de videoportretten en dagboeken een meer intiem en privé beeld geven. Daarnaast wordt een nieuw videowerk geëxposeerd, gemaakt in samenwerking met een Enschedese Arabier die de twee kunstenaars gedurende de expositie maken. Dit werk wordt gepresenteerd tijdens het Israëlisch ontbijt op 27 maart 2010.

Time Out wordt op vrijdag 19 februari 2010 om 17.00 uur feestelijk geopend in aanwezigheid van de kunstenaars. U bent van harte uitgenodigd om de expositie en opening bij te wonen.



ISRAELISCH ONTBIJT

Datum: zaterdag 27 maart om 12.00 uur

Kunstenaars:     Gil & Moti

Locatie: Medialab Enschede Tetem 2

Gil & Moti hebben gedurende de expositie Time Out een nieuw videowerk gemaakt in samenwerking met een Enschedese Arabier. Op zaterdag 27 maart serveren Gil & Moti een Israëlisch ontbijt waarbij dit nieuwe videoportret wordt gepresenteerd. Het ontbijt is bedoeld als een performance, event en bovenal informele ontmoeting tussen de buurtbewoners, expositiebezoekers en andere liefhebbers, met op de achtergrond de twee kunstenaars die het ontbijt bereiden.

Het Israëlisch ontbijt op zaterdag 27 maart om 12.00 uur is kosteloos.
Wegens een beperkt aantal plaatsen is aanmelden vóór 20 maart verplicht bij Wouter Ebbers via wouter@medialabenschede.nl.
Voor dit event geldt vol = vol.




Geen opmerkingen: