maandag, februari 16, 2009

Video-opdracht Cultuurmijl Enschede

Vanuit Medialab Enschede is de wens ontstaan om de oprichting en ontwikkeling van de Cultuurmijl op een creatieve manier te registreren en op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken. De nog in ontwikkeling zijnde Cultuurmijl vormt een door kunst en vormgeving visueel herkenbare route die de verbinding legt tussen Roombeek en de binnenstad van Enschede.

Naast de bestaande monumenten, kunstwerken en culturele instellingen langs de Cultuurmijl in oprichting, worden nieuwe kunstuitingen ontwikkeld. Op de Cultuurmijl worden permanente en tijdelijke geluids- en lichtkunstwerken gerealiseerd. Daarnaast vinden langs de Cultuurmijl diverse kunst- en cultuuractiviteiten plaats.


 

Om de ontwikkeling van de Cultuurmijl te registeren is gekozen voor videoregistraties van de Cultuurmijl en de diverse activiteiten die aan de Cultuurmijl plaatsvinden. De videoregistraties worden steeds binnen enkele dagen na een activiteit op YouTube gezet.


 

Medialab Enschede is op zoek naar kunstenaars die gedurende een periode van één jaar de verschillende activiteiten langs de Cultuurmijl met een videocamera willen registreren. De kunstopdracht bestaat uit drie verschillende opdrachten met overeenkomende aspecten van de Cultuurmijl.


 


 

Medialab Enschede is looking for artists who are interested in filming various art and culture activities along the Cultural Mile which is currently in development in Enschede. The artists are asked to make video registrations during a one year period of the diverse activities at the Cultural Mile. For more information visit the website.

lees verder...


 

Meer informatie en beeldmateriaal is te vinden op www.medialabenschede.nl

Geen opmerkingen: