donderdag, augustus 21, 2008

Keying into the Brain en studenten

Er zijn altijd veel interessante klusjes voor studenten tijdens het Keying into the Brain festival en de Dag van de Opdrachtfilm. Zo zijn wij regelmatig op zoek naar stagiaires organisatie, webdesigners, ontwerpers van de catalogus, stagiaires journalistiek voor de verschillende workshops en forums en vrijwilligers tijdens de festivaldagen. Keying into the Brain werkt regelmatig met: de Hogeschool van Amsterdam (instituut voor interactieve media), de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool in Holland in Diemen en Haarlem, de Hogeschool voor in Utrecht (Digitale Communicatie), de CHN en Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden en zo meer. Maar ook studenten van andere opleidingen kunnen zich aanmelden.

Ook wordt het festival jaarlijks bezocht door studenten en hun docenten (hiervoor zijn groepskortingen mogelijk). Voor info: Stuur ajb een mailjte met je cv en doel naar info@keyingintothebrain.nl. www.keyingintothebrain.nl

dinsdag, augustus 19, 2008

Workshop Hybrid Toys

4-daagse workshop

20 | 21 | 22 | 23 oktober 2008

In vier dagen bedenk, ontwerp en produceer je een prototype van een hybrid toy: fysiek speelgoed dat interessanter is om mee te spelen vanwege z'n digitale mediacomponenten. Alexandra Deschamps-Sonsino en Nick Weldin van Tinker.it, en een team van technische assistenten, begeleiden deze intensieve workshop. "[na vier dagen] ... ben je zo ver dat je je gewone baan wilt opzeggen om de rest van je leven een full-time speelgoedontwikkelaar te worden!", reageerde een van de deelnemers aan de Hybrid Toys workshop in januari. Lees het workshop verslag of de recensie die verscheen in PingMag.

Registratie is open voor slechts 16 media makers, kunstenaars, ontwerpers, uitvinders en producenten. Schrijf je dus snel in! Voor meer informatie of registratie: www.mediamatic.net/hybridtoys

zondag, augustus 17, 2008

Digitale Pioniers Academie

Een goed idee hebben is eén ding, dit idee kunnen uitwerken tot een project is een tweede. Hetzelfde project vervolgens opschalen en ondersteunen met een stabiel financieel model is een vak apart! De Digitale Pioniers Academie helpt je bij deze laatste fase. Binnen de Digitale Pioniers Academie ga je op zoek naar een duurzaam financieel model voor je project, zoom je in op eigenschappen en skills die je als toekomstig sociaal ondernemer verder wilt ontwikkelen en ontmoet je andere praktische idealisten die zich in dezelfde fase bevinden als jij. Ben je geïnteresseerd, lees dan snel deze nieuwsbrief en let op.... de deadline is al op 26 augustus!

    

Voor wie?

De Digitale Pioniers Academie is een traject voor initiatiefnemers van maatschappelijke internetprojecten die hun project willen opschalen naar een duurzaam financieel model. De academie is niet alleen open voor projecten die eerder door Digitale Pioniers ondersteund zijn, maar ook projecten die bij de regeling aansluiten kunnen zich inschrijven. Er is plaats voor ongeveer 15 projecten die allen door maximaal twee deelnemers per project vertegenwoordigd worden. Bekijk het filmpje om naar ervaringen van vorige deelnemers te luisteren.

    

Het programma

De Digitale Pioniers Academie zal starten in de tweede week van september en wordt in februari 2009 afgerond. Het programma van de Digitale Pioniers Academie bestaat uit drie onderdelen:


 

a. DPA seminars Het hart van de Digitale Pioniers Academie vormen de seminars. Gedurende het traject zullen er negen bijeenkomsten plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomsten komen er verschillende thema's aan de orde die relevant zijn voor de projecten. Hierbij kun je denken aan het perfectioneren van het concept, het vormen van een business model, het bereiken van de doelgroep, het pitchen van het product etc.

De Academie wordt afgesloten met een publieke pitch, waar de deelnemers aan de academie hun project presenteren aan geïnteresseerden, hun eigen netwerk en het netwerk van Kennisland en potentiële investeerders. De specifieke invulling van het programma wordt afgestemd op de vragen van de projecten. De bijeenkomsten vinden telkens elke drie weken plaats, op een vrijdag bij Kennisland, tenzij anders aangegeven.

Bekijk hier alvast de data van de seminars.


 

b. DPA coaching Ieder project wordt gematched aan een coach, die het project zal begeleiden gedurende de Digitale Pioniers Academie. Dit is iemand met veel ervaring op het gebied van ondernemen en internet. Deelnemers krijgen een strippenkaart waarmee een maximum aan uren advies bij de coach in te kopen voor persoonlijke begeleiding.


 

c. Vormgeven projectplan Van ieder project wordt verwacht dat hij tijdens de Academie werkt aan een duurzaam projectplan voor het project. Gedurende de Academie werkt de deelnemer aan een projectplan dat meegerekend zal worden tijdens de eindbeoordeling. Het plan dient om de jury en potentiële investeerders van het belang en de haalbaarheid van het project te overtuigen.


 

Leidraad

Aanvraagformulier

Inschrijven!

Wil je meedoen aan de Digitale Pioniers Academie, stuur dan voor 26 augustus het aanvraagformulier op naar ce@kl.nl. Download de Leidraad voor wat meer details over de voorwaarden en het Aanvraagformulier om je aan te melden. Je kunt ook meer informatie vinden op www.dp-academie.nl of contact opnemen met Corline van En als je nog vragen hebt!


 

Digitale Pioniers

Postbus 2960

1000 CZ Amsterdam

T: 020 - 575 67 20

info@digitalepioniers.nl

www.digitalepioniers.nl