donderdag, mei 29, 2008

Superimposing the Virtual

Salon over werkelijkheidsextensies

Maandag 2 juni om 20.00 uur

Augmented Reality combineert de "echte" met de virtuele wereld. Een avond met presentaties door Theodore Watson, Julian Oliver (NZ), Yolande Kolstee en Jan Torpus (CH)/Alex Schaub (CH)

AR maakt het mogelijk om de werkelijke wereld te ervaren met een extra laag data of virtuele informatie, zoals 3D beelden, metadata of persoonsgebonden informatie.

Programma:

20:10 - 20:30 Theodore Watson
20:35 - 20:55 Julian Oliver

21:00 - 21:20 The paradigm of intuitive Science
performance door Melanie Bonajo en Kinga Kielzcynska

21:30 - 21:50 Yolande Kolstee / AR+RFID lab Den Haag
21:55 - 22:15 Jan Torpus / Alex Schaub

De avond is een samenwerking van <> TAG, Den Haag en Mediamatic
www.mediamatic.net/artefact-37975-nl.html

Locatie: Mediamatic, Post CS Gebouw, Oosterdokskade 5, Amsterdam

woensdag, mei 28, 2008

Golden Dot Awards

De Golden Dot Awards 2008 komen er aan en ze pakken groots uit met interactieve installaties, stands, een Wii competitie, bekende mensen uit het bedrijfsleven, de MTV presentator Dennis Weening als host en natuurlijk de award show waarbij ze prijzen uitreiken aan de beste Interactieve Media (HvA) projecten van hun opleiding over het schooljaar 2007-2008.


 

Ze zouden het leuk vinden als ook u naar de Golden Dot Awards 2008 komt om het feest compleet te maken!


 

Wilt u meer weten over het programma of heb je collega's of kennissen die u ook zou willen uitnodigen voor de Golden Dot Awards 2008 ga dan

naar:


 

http://www.goldendotawards.nl

BRILLIANT NOISE

5 tot en met 15 Juni 2008 13:00 - 18:00

Artists:     

Semiconductor

Location:

Tetem II

Semiconductor make moving image works which reveal our physical world in flux; cities in motion, shifting landscapes and systems in chaos. Since 1999 UK artists Ruth Jarman and Joe Gerhardt have worked with digital animation to transcend the constraints of time, scale and natural forces; they explore the world beyond human experience, questioning our very existence.

Met de expositie BRILLIANT NOISE, zet het Engelse kunstenaarsduo Semiconductor hun onderzoek voort naar de menselijke perceptie van onze natuurlijke wereld met drie nieuwe videowerken. Tijdens een werkperiode van zes maanden bij NASA's Space Sciences Laboratory (UC Berkeley, Californie) verkenden ze technieken, materialen en filosofieën toegepast door wetenschappers om het heelal te onderzoeken en te ervaren. De werken voor BRILLIANT NOISE onthullen werelden voorbij ons zintuiglijke bewustzijn; werelden die merkwaardige manifestaties aan het licht brengen en de grenzen van het menselijk begrip aftasten.

Opening expositie: 5 juni 2008 17:00 - 21:00

U bent van harte uitgenodigd om de feestelijke opening bij te wonen. De kunstenaars zullen bij de opening aanwezig zijn.

donderdag, mei 08, 2008

BALENFESTIVAL 2008

Van 21 t/m 25 mei 2008 vindt alweer de derde editie van het Balenfestival plaats dat in het teken staat van het thema Nieuw Optimisme en de creatieve uitingen daarvan. De dynamische festivallocatie Roombeek vormt wederom het decor voor toonaangevende exposities, presentaties, voorstellingen en workshops waarbij samenwerking en een vooruitziende blik naar de toekomst centraal staan. Het Balenfestival is een hedendaags kunstfestival dat zich kenmerkt door het open karakter, diversiteit aan kunststromingen, gevestigde kunstenaars, nieuw talent, nationale en internationale kunst en wisselwerking tussen traditie en het experiment. Het festival vindt op verschillende locaties in Roombeek plaats waarbij historische herkenningspunten door hedendaagse kunst- en cultuuruitingen nieuw leven en optimisme wordt ingeblazen.

Het thema Nieuw Optimisme staat in het teken van de ambitieuze wederopbouw van de wijk Roombeek, de toekomstambitie van de stad Enschede en begrippen als samenwerking, solidariteit, vernieuwing, verandering en vooruitstrevende toekomstvisies. Daarnaast speelt Nieuw Optimisme in op de maatschappelijk betrokken thema's als de globalisering en Europese eenwording en integratie; thema's die zich zowel op lokaal als wereldlijk niveau manifesteren. Met het thema Nieuw Optimisme wil het Balenfestival het culturele profiel van de wijk Roombeek benadrukken en versterken. Daarnaast wil de organisatie de binding tussen de deelnemende culturele instellingen, kunstenaars en geïnteresseerden vergroten.

Doe ook mee aan het Balenfestival en ontvang een gratis festivalbutton inclusief consumptiemunten!  

Dit jaar kunnen ook de bezoekers deelnemen aan het Balenfestival met de Nieuw Optimisme groepsexpositie. Vertaal jouw interpretatie van het thema Nieuw Optimisme in een foto, tekening, schilderij, collage, gedicht, liedje of een andere creatieve uiting en lever het in voor de grote groepsexpositie in het Balengebouw. Deelname is open voor kunstenaars, bewoners van Roombeek en festivalbezoekers. Stuur dit bericht ook naar kennissen en vrienden, het wordt weer een mega-grote groepsexpositie! 

Lever jouw werk in op woensdag 21 mei en donderdag 22 mei tussen 11.00 en 19.00 in het Balengebouw:
Schurinksweg 97
7523 AP Enschede
 

De tien meest aansprekende inzendingen worden onder de link: exposities/nieuw optimisme  op de website geplaatst.  

De deelnemers ontvangen een gratis festivalbutton die toegang geeft tot alle in het programmaboekje vermelde exposities, de museumnacht, de workshops en het merendeel van de theater en performances. Alleen voor de voorstelling Helter Skelter dient entree betaald te worden. De festivalbutton is inclusief twee consumptiemunten welke te gebruiken zijn bij de Balenfestival bar en de bar in Medialab Enschede in Tetem II. 

Voor het volledige programma zie
www.balenfestival.nl

5 days of alternative communication

Mediummatic, performance series

5 days of alternative communication

7 - 11 mei 2008

5 dagen en nachten lang verzorgen de gastvrouwen Kinga Kielczynska (PL) en Melanie Bonajo (NL) een serie performances en workshops. Mediummatic, 5 days of alternative communication is vrij toegankelijk van 11.00 - 22.00.
Wil je blijven slapen? Reserveer dan voor de Sleep-Inn. Slapen in de kunstsector wordt de nieuwe trend, zo voorspellen wij.

Dag- en avondprogramma

Woensdag 7 mei The Art of Permanent Laughter (19.00 - 21.00), reinigingsritueel en lachmeditatie.
Donderdag 8 mei Experism (19.30 - 22.30), seance met een medium, catacomben en Ghost photography.
Vrijdag 9 mei Trance Travelling (20.00 - 22.00), trance dance video en rituele trance drumming performance.
Zaterdag 10 mei Ritualism (19.00 - 22.00), loop binnen voor een hypnose, seances, de DJ of een kussengevecht.
Zondag 11 mei Resonation (19.30 22.00), Pantomime concert, klankschalen en chansons pour dormir met celliste Marie Nuit.
En overdag van 11.00 tot 17.00 de 'Materials Spiritual installation' van Kinga en Melanie, doe-het-zelf Ghost Photography (do), maak-je-eigen Trance Dance Video (vr) en holistische massage (za).

Meer informatie www.mediamatic.net/sleep. De Sleep-Inn en Mediummatic zijn onderdeel van Tijdelijk Museum Amsterdam

Locatie:
Mediamatic, Post CS gebouw, Oosterdokskade, begane grond / zij-ingang, Amsterdam